Ga naar de inhoud
Z First

Oudjaarsdag | Jaar van politieke onzekerheid en chaos | En zo houd je een nieuwjaarsspeech

Beeld © ANP / Paulien van de Loo

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Het is oudjaarsdag. Woe-oe, vanavond mag je niet twee, maar maximaal vier personen thuis uitnodigen! Om te kijken naar de eerste oudejaarsconference van Najib Amhali, bijvoorbeeld. Of naar de oudejaarsconference van Peter Pannekoek. Iets voor twaalf uur is er op tv bij alle zenders van RTL ook het nationale vuurwerk in Rotterdam, maar dat is wel al eerder opgenomen.

Vandaag is ook de laatste dag dat je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Je kunt heel wat geld besparen, maar het is verstandig om niet alleen op het geld te letten. Want niet alle basisverzekeringen zijn hetzelfde. Wij zetten de overwegingen nog eens voor je op een rijtje.

Van demissionair kabinet, de toeslagenaffaire tot Functie Elders: zelden werd een politiek jaar gekenmerkt door zoveel chaos en onzekerheid. Ministers wisselden elkaar in hoog tempo af en een nieuw kabinet formeren leek lang onmogelijk. Politiek verslaggever Frits Wester (RTL Nieuws) blikt terug. Over een land besturen in tijd van politieke onrust. Je ziet het om 11.00 uur op RTL Z.

Bijna nieuwjaar: het moment dat je als leidinggevende je werknemers mag toespreken. Een nieuwjaarsspeech kan sowieso al een uitdaging zijn, en de pandemie en bijbehorende lockdown (hallo toespraak via Teams) maken de boel er niet makkelijker op. Zo fiets je er wat soepeler doorheen.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Het nieuwe kabinet zal op 10 januari op het bordes staan en zo zijn de ministersposten verdeeld. Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra van het CDA zullen niet terugkeren op hun huidige post. De Jonge wordt minister voor Wonen. D66-leider Sigrid Kaag is de beoogde minister van Financiën. Ze zou de eerste vrouwelijke minister van Financiën worden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Een Britse bank heeft per ongeluk duizenden mensen op eerste kerstdag een 'kerstcadeautje' gegeven. Door een technische fout bij de Britse bank Santander werden betalingen dubbel uitgevoerd. In totaal werd bijna 155 miljoen euro overgemaakt naar 75.000 rekeningen. Het terugkrijgen van het geld zal geen makkelijke opgave zijn. 

En dit heb je gisteren misschien gemist:
"De term zwabberbeleid herken ik wel. Maar het is ontzettend laveren voor het kabinet", zegt Roland Koopman over de overheidsmaatregelen om corona tegen te gaan. "Positief is dat er veel mensen aan het werk zijn gehouden en dat er weinig faillissementen zijn. Maar coronasteunpakketten hebben inmiddels ook nadelen."

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Door de coronapandemie zijn we steeds meer thuis gaan werken. Geregeld moet de rommelzolder of extra slaapkamer dan wijken voor een thuiswerkplek. De spullen die daar staan, gaan steeds vaker naar een gehuurde opslag. Ook kleinere ondernemers profiteren daarvan.

Bron: RTL Z