Z First

9 miljoen voor Pieter Pot | In spanning om Oekraïne | En onderzoek naar AEB afgerond

07 december 2021 07:25
Martijn Bijmolt en Jouri Schoemaker (r) van Pieter Pot. Beeld © Pieter Pot

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Pieter Post, Pieter Post, met zijn poes, verdient de kost. Nou, de miljoeneninvestering van bijna-naamgenoot Pieter Pot is níet voor de poes. De verpakkingsvrije boodschappenbezorger krijgt een kapitaalinjectie van zo'n 9 miljoen euro. Met dat geld willen de oprichters verder uitbreiden, onder andere naar het buitenland, vertellen ze aan RTL Z.

Duitsland heeft een nieuwe regering. De sociaaldemocratische SPD, de linkse milieupartij De Groenen en de liberale FDP tekenen vandaag het regeerakkoord, dat tegelijkertijd ingaat. SPD'er Olaf Scholz gaat het nieuwe kabinet leiden. Hij volgt Angela Merkel op, die na 16 jaar is afgezwaaid.

De spanningen rond Oekraïne lopen op. Rusland zou zich opmaken om het buurland binnen te vallen, iets dat Moskou ontkent. De Amerikaanse president Joe Biden is not amused over de gang van zaken en roept ambtgenoot Vladimir Poetin via een videoconferentie nogmaals op het matje.

Zeker 80 miljoen euro stak de gemeente Amsterdam in afvalverwerker AEB. Vandaag moet duidelijk worden door welke financiële en operationele problemen deze kapitaalverbranding nodig was. Een speciale enquêtecommissie deed hier het afgelopen jaar onderzoek naar. AEB staat overigens ook nog steeds te koop.

Prinses Amalia wordt 7 december 18 jaar Prinses Amalia wordt 7 december 18 jaar

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: 'Schoonheidsfoutjes' in de ontslagprocedure, noemde de werkgever het. "Een onophoudelijke aaneenschakeling van ernstig verwijtbare handelingen", oordeelde de rechter en daarom krijgt een zieke werkneemster van een energiebedrijf 150.000 euro ontslagvergoeding mee.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Wintersport in aantocht? Denk nog een keer extra na voordat je flappen uit een buitenlandse pinautomaat trekt - dat kan tegenwoordig namelijk best wel in de papieren lopen.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: In de stand om de wereldtitel staan Max Verstappen en Lewis Hamilton precies gelijk. Dat geldt bij lange na niet voor wat de twee topcoureurs binnenharken aan salaris en sponsordeals: op financieel vlak verslaat de Brit de Nederlander met een straatlengte.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Filatelisten verzamelen: de aller-, ALLEReerste postzegel ever wordt geveild.
  • Kroonprinses Amalia viert haar 18e verjaardag, hoezee!
  • Fijn inzicht waarom we toch altijd maar snel, sneller, snelst willen.
  • Gedupeerden eisen 500 euro de man voor datalek GGD.
  • Het is te hopen dat deze hulpsinterklaas niet betaald werd voor zijn werkzaamheden...
  • We pakken er popcorn bij: de stafchef van voormalig president Donald Trump publiceert zijn memoires.

Fijne dag!

p.s. Columnist Patrick Wessels loopt met een boog(je) om mensen heen die nep-designermerken dragen en daar heeft hij een goede reden voor.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van