Z First

Hoogste brede welvaart | 2,4 miljoen zelftests naar scholen | En rechtszaak Peter R. hervat

06 december 2021 07:17 Aangepast: 06 december 2021 09:22
Bloemendaal is de rijkste gemeente, maar scoren ze ook goed op niet-economische punten? Beeld © Irvin van Hemert/ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Welke gemeente kent de hoogste brede welvaart? Vanmiddag publiceert het CBS voor het eerst de Monitor Regionale Brede Welvaart. Daarin wordt niet alleen gekeken naar economische groei, maar ook naar gezondheid, werk, woonkwaliteit en schone lucht. Door breder te kijken, moet een eerlijker beeld ontstaan van het welvaartsniveau.

Sinterklaas zit dan wel op de stoomboot terug naar Spanje, maar het blijft cadeautjes regenen. De 6700 basisscholen ontvangen vandaag maar liefst 2,4 miljoen coronazelftests. Hiermee moeten leerlingen van groep 6, 7 en 8 twee keer per week thuis een test doen. En dat kan best lastig zijn. Daarom legden wij eerder (met hulp van Sywert) in een video uit hoe dat moet.

De twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries staan opnieuw voor de rechter. Tijdens deze pro-formazitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek en eventuele wensen van de verdachten. Grote kans dat de bestuurder van de vluchtauto om opheffing van zijn hechtenis vraagt en de vermoedelijke schutter in alle talen zwijgt, net als zeven weken geleden.

De Eurogroep komt bijeen in Brussel. De ministers van Financiën – Wopke Hoekstra wordt vanwege de formatie vervangen door staatssecretaris Hans Vijlbrief – praten onder meer over Griekenland en of het recht heeft op een zak geld van zo'n 750 miljoen euro. Vuurwerk wordt er niet verwacht, want het onder curatele geplaatste land houdt zich al jaren netjes aan zijn afspraken.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jonge in actie tegen aartsrivaal Real Madrid. FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jonge in actie tegen aartsrivaal Real Madrid.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Voor de verandering werken aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid eens eendrachtig samen. Ze hebben dan ook een vijand van formaat: investeerder CVC die zich wil inkopen in het Spaanse topvoetbal. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Als het aan Facebook ligt, banjeren we over een paar jaar rond in de metaverse. Maar wat is daar nu eigenlijk de bedoeling van? Hoe gaat het werken? En wat heb jij eraan?

En dit heb je dit weekend misschien gemist: Drie Twentse ondernemers denken de oplossing te hebben om de berg retouren te verkleinen die webwinkels iedere dag te verstouwen krijgen. 

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Rutte zoekt nieuw elan, maar niet bij zichzelf, constateert Jos Heymans

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van