Z First

Van oranje naar groen | Bijna aan de boosterprik | En wapens van Napoleon onder de hamer

03 december 2021 07:16
De wapens van Napoleon die onder de hamer gaan. Beeld © Rock Island Auctions

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Kleurcode oranje voor alle reizigers is tegen het zere been van tientallen reisorganisaties. Zij willen dat de landen buiten Europa met zo'n advies op groen of geel worden gezet, zodat gevaccineerde reizigers weten dat ze er veilig naar af kunnen reizen. Dat hopen ze te bereiken met, jawel, een kort geding.

Wanneer ben ik aan de beurt voor een booster? Dat weet je, als het goed is, vanmiddag na de ministerraad. Dan komt demissionair minister Hugo de Jonge met concrete plannen voor een heuse boostercampagne. Nederland loopt nu nog tragisch achter met deze extra prik tegen het coronavirus.

Geweld en intimidatie zijn 'schering en inslag' op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel. De buschauffeurs die op deze lijnen rijden, hebben daar schoon genoeg van. Vandaag en dit weekeinde slaan ze haltes over in Ter Apel, om werkgever Connexxion ertoe te dwingen meer beveiliging in te zetten.

Diamanten, kunst, de aantekeningen van Einstein en nu een set wapens van Napoleon Bonaparte. Er gaat nogal wat onder de hamer tegenwoordig. De set bestaat uit onder andere een karabijn, twee zakpistolen én een zwaard. De wapens zijn bijna 225 jaar oud en worden dit weekeinde geveild.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Anode Energie staat op de rand van een faillissement. Anode Energie staat op de rand van een faillissement.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Na nog geen jaar op z'n post is het alweer einde oefening voor Lutfi Elvan als minister van Financiën in de Turkse regering. President Recep Tayyip Erdogan heeft hem naar huis gestuurd.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Eric van Teeffelen, de oprichter en eigenaar van energiebedrijf Anode dat gisteren aankondigde het faillissement aan te vragen, was al eerder betrokken bij een aantal faillissementen in de energiesector.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Vaccineren maakt de kans op ziekenhuisopname en zeker IC-opname veel kleiner, deel 391: 12 procent van Nederland is ongevaccineerd, en dat kleine clubje is goed voor 66 procent van de IC-opnamen, blijkt uit nieuwe cijfers.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Cheese, Gromit! Mag het ook een veganistische brie zijn?
  • Lekker cruisen met 30 kilometer per uur.
  • Gevangenissen gaan het signaal van telefoons voorlopig niet blokkeren.
  • Het is pas écht Kerstmis als je in het Home Alone-huis kunt overnachten (of bij Ikea).
  • 'Een hypotheek kun je het beste in december afsluiten', HLN zocht uit of dat klopt.

Fijne dag!

p.s. Veiliger, kleiner, zuiniger. De zogeheten Small Modulair Reactors zijn voor meerdere landen aantrekkelijk in hun energietransitie. Toch is er ook nog wel wat op aan te merken.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van