Z First

Economie regionaal op stoom | Hoe je hackers stopt | En Nord Stream 2 vrijgesteld?

25 augustus 2021 07:29
Koopjesjagers in Rotterdam. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Grotendeels boven Jan. In driekwart van de Nederlandse regio's is de economie inmiddels weer op of boven het niveau van voor de coronacrisis. Grote achterblijvers zijn Amsterdam en Haarlemmermeer, die het moeten hebben van de ingekakte bedrijfstakken toerisme, cultuurbezoek en vliegverkeer.

Stop de alles ontwrichtende hacker. De VS is veelvuldig mikpunt van hackers die met gijzelsoftware bijvoorbeeld grote bedrijven platleggen. Dat moet snel stoppen en dus ontmoet president Biden kopstukken uit de techwereld om zijn land beter te beveiligen.

Op tijd uitstappen is het devies. Aandelenkoersen staan een flink stuk hoger dan begin dit jaar. Maar komt er niet eens een eind aan die stijging en moet je als belegger dan misschien uitstappen? En zo ja, wanneer dan? "Augustus, september en oktober zijn altijd de betere tijden voor een correctie."

Bijzondere baan heb jij. Nou, dan ken je bouwkundig ingenieur Lisanne nog niet. Zij bouwt midden op volle zee hijskranen die tegen een stootje moeten kunnen. Hoe zij te werk gaat, zie je in deel drie van onze serie Bijzondere Banen.

Nord Stream 2 vrijgesteld? Het juridisch gesteggel over de uiterst omstreden Russische gaspijplijn is nog niet voorbij. Een Duitse rechtbank beslist vanmiddag over de vrijstelling die de bedrijven achter het project eisen voor het tegelijkertijd mogen produceren, distribueren én transporteren van gas - aangezien dit indruist regen Europese energieregels.

Het plaatje van de rots is een zogeheten NFT (non-fungible token). Het plaatje van de rots is een zogeheten NFT (non-fungible token).

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Een kleine verbouwing doen aan je huis? Dan bepaalt waar je woont ook wat je betaalt voor je vergunning. De verschillen tussen gemeenten zijn gigantisch: vergunningskosten lopen uiteen van honderd tot duizend euro.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Cryptoplatform Poly Network verloor eerder deze maand meer dan 500 miljoen euro aan crypto's bij een grote hack, maar heeft nu alles terug. Hoe? Door de dief maar snel aan te nemen.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Een plaatje van een steen is gekocht voor 400 ether, een tegenhanger van de bitcoin. Omgerekend betaalde de anonieme koper meer dan een miljoen euro voor de illustratie.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Het is een lucratieve business waar sommige mensen schathemeltje rijk van worden: mensenhaar uit Rusland

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van