Z First

Joes Daemen, gulle papa en Brabants miljonair | Spanning rondom rentebesluit ECB | En Peter R. de Vries begraven

22 juli 2021 07:25
Beeld © Somerset Capital Partners.

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Vader van het Jaar. Zo mag je Joes Daemen wel noemen als ouderliefde in geld wordt gemeten. Hij kocht voor zijn zoon Oliver een kaartje voor een ruimtereis. De glimlach van zijn zoon was onbetaalbaar, maar het ticket kostte miljoenen euro's. Maar hoe komt vader Daemen aan zijn euro's?

Waar nog maar kort geleden een saaie ECB-zomer werd verwacht, kijken monetairbeleidfetisjisten nu toch reikhalzend uit naar het nieuwe rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Of beter gezegd: naar de toelichting daarop. De ECB heeft namelijk een nieuw inflatiedoel gesteld van 2 procent, maar het is helemaal niet zo duidelijk hoe dat gaat uitpakken en wat daardoor gaat veranderen. Eén van de opties: nog meer en nog langer miljarden in de economie blijven pompen. We gaan het vanmiddag zien.

Volkswagen houdt haar algemene aandeelhoudersvergadering. Ongetwijfeld gaat het daarbij onder meer over het dieselschandaal, waar vorige week de rechter nog een uitspraak over deed.

De pensioenfondsen ABP en PFZW komen vandaag met cijfers. Bij beiden is de dekkingsgraad verbeterd. Dat komt onder meer door een goed kwartaal op de aandelenmarkt.

Gisteren kon het grote publiek in Carré afscheid van hem nemen, vandaag wordt misdaadverslaggever Peter R. de Vries in besloten kring begraven. Rust zacht, beste Peter.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Medaillekandidaat Femke Bol wint een 400 meter hordenrace in Gateshead, 13 juli 2021. Medaillekandidaat Femke Bol wint een 400 meter hordenrace in Gateshead, 13 juli 2021.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Een equipe vol medaillekandidaten zoals Anna van der Breggen, Niek Kimmann en Femke Bol gaat vanaf vrijdag op recordjacht bij de Olympische Spelen. En dat gaat over meer dan alleen de eer. Tsjing tsjing.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Ze is pas 30 jaar en runt alweer tien jaar haar eigen restaurant. Estée Strooker is een jonge chef in een wereld die vooral door mannen wordt gedomineerd. En dat is aanpoten. "Een andere chef zei 'oh heb je ook een restaurantje'."

En dit heb je gisteren misschien gemist: Fleur (34), Michael (37) en hun kinderen Julie (4) en Given (3) reizen de wereld rond met hun Manfred. Een oude Mercedes-truck die ooit dienst deed als sneeuwschuiver werd omgebouwd tot superdeluxe kampeerwagen waarmee ze kunnen overleven in de wildernis. Huis verkocht, bedrijf verkocht en gaan. Want later is nu.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

p.s. In Londen staat een vrouw voor de rechter die wordt verdacht van een juwelenroof zoals je normaal alleen in films ziet. Justitie denkt dat Lulu Lakatos diamanten ter waarde van 4,9 miljoen euro heeft gejat door middel van een gewiekste wisseltruc.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van