Z First

Bieden zonder voorbehoud steeds normaler| Doorstromers wachten ondertussen af | En verschijning F1 2021

16 juli 2021 07:28
Je moet er snel bij zijn, want woningen zijn zo weg. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De krapte op de huizenmarkt dwingt potentiële kopers tot het kweken van stalen zenuwen. Flink overbieden is inmiddels een beproefde strategie, maar kopers proberen ook vaker te wedijveren via de zogeheten ontbindende voorwaarden. "In delen van het land is dit gewoon de norm geworden."

Ondertussen begint de gekte op de woningmarkt naast starters nu ook doorstromers te raken. Hoewel zij over het algemeen meer te besteden hebben, zijn alsnog twee op de drie doorstromers bereid langer te wachten dan hun lief is met de aankoop van een nieuwe woning. Hierdoor dreigt de markt nog verder op slot te raken.

Een shotje AstraZeneca gevolgd door een dosis Pfizer? Vanaf vandaag kan het. Iedereen die pas één AstraZeneca-vaccinatie heeft gehad en als tweede prik liever een dosis Pfizer/Biontech wil is welkom. Uit onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat dit zelfs leidt tot betere bescherming omdat er meer antistoffen worden aangemaakt.

Portugal, de Balearen (Ibiza en Mallorca), de Canarische Eilanden en Cyprus staan weer op oranje. Dit betekent dat het advies is om er alleen heen te gaan als dat noodzakelijk is. Terugkeerders moeten vanaf zondag een vaccinatie-, herstel-, of negatief testbewijs laten zien, maar hoeven niet in thuisquarantaine.

Het wachten van F1-fans wordt dan eindelijk beloond. Vandaag verschijnt F1 2021, de nieuwste formule 1-game van EA voor PlayStation en Xbox. Onze collega's van Bright hebben al een paar dagen kunnen racen en zijn enthousiast. Ondanks enkele 'zwakke punten' is de game 'een must op het verlanglijstje van liefhebber van racegames'.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Containerschip Ever Given is dan wel weer vlotgetrokken, maar zal nog wel voor vertraging zorgen. Containerschip Ever Given is dan wel weer vlotgetrokken, maar zal nog wel voor vertraging zorgen.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De Ever Given, het reusachtige containerschip dat in maart kwam vast te zitten in het Suezkanaal, komt naar verwachting op 24 juli aan in Rotterdam. Toch kan het nog wel even duren voordat de ladingeigenaren de goederen die in de containers zitten, in handen hebben.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Ondergelopen kelders en drijvende auto's. Extreme regen in Limburg zorgt voor veel schade. De overheid betaalt een deel van de schade, maar welke schade wordt er normaal gesproken wel en welke niet vergoed? Wij zochten het uit.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het kort geding dat ID&T had aangespannen tegen de Nederlandse Staat vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen gaat vandaag niet door. De festivalorganisator gaat eerst verder in gesprek met het kabinet. Als daar geen oplossingen uit voortkomen, wordt de zaak alsnog doorgezet.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

P.S. De Friese ondernemer Rob Smedema krijgt een partij van duizend euromunten, die zijn gewonnen uit afvalverwerking, niet vergoed door De Nederlandsche Bank. Gisteren verloor hij opnieuw een rechtszaak.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van