Z First

Persconferentie nummer 58 | Hoge werkdruk kinderopvang | En last call voor aspirant-astronauten

18 juni 2021 07:14

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Van welke coronamaatregelen kunnen we volgende week afscheid nemen? Dat horen we vanavond, tijdens alweer de 58e persconferentie van de coronacrisis. Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maken officieel bekend hoe we de zomer ingaan. Voor wie het heeft gemist: waarschijnlijk zonder mondkapjes.

De werkdruk in de kinderopvang is hoog. Te hoog, vinden de medewerkers van kinderopvangorganisaties, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. En dus is het actie in de taxi, want het cao-overleg met werkgevers is al geklapt. Vandaag wordt meer duidelijk over de estafettestaking die op 23 juni begint. 

Ondanks de coronacrisis ligt het aantal faillissementen in Nederland op een historisch laag punt. Dat staat in schril contrast met andere landen in de Europese Unie, waar de faillissementen juist enorm toenamen. Met name de Spaanse horeca werd hard geraakt.

Mocht je - alsnog - astronaut willen worden, klim dan NU in de pen. Voor het eerst in 11 jaar is de Europese ruimtevaartorganisatie ESA op zoek naar nieuw mensen voor hun ruimtevaartprogramma's. En vandaag is de laatste dag om je aan te melden. The sky is the limit! 

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De Nederlandse werkloosheid daalt verder - maar het aantal werkenden ook. Alles bij elkaar hadden 4,1 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar vorige maand om uiteenlopende redenen geen betaald werk.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Wat het Libanese pond nog écht waard is, weten alleen de handelaren op de zwarte markt. De munt is ingestort en dat zorgt voor een financiële crisis in het land.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het Nederlands elftal is dankzij winst op Oostenrijk al na twee wedstrijden door naar de volgende ronde op het EK voetbal. Nu is het zaak om te groeien in het toernooi, zoals dat dan heet.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Bijzondere huwelijksaanzoeken genoeg, maar deze was wel héél speciaal.
  • Is dit nou een 'keiharde sneer' naar demissionair premier Rutte?
  • Sneu en schattig tegelijk: deze kat vierde zijn 19e verjaardag in het asiel.
  • Da's knap (en schrikken): jongetje (2) in trappelzak de straat op.
  • Van sneakers pimpen je werk maken, Enrique Wauters doet het gewoon.
  • De Vraag der Vragen deze dagen: waar moeten de gebruikers van het Viva-forum heen?

Fijne dag!

p.s. Hoe ging dat liedje ook alweer? Je bent niet de enige met die vraag: muziekapp Shazam wordt inmiddels 1 miljard keer per maand geraadpleegd voor een muziekfragment.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van