Z First

DNB over economische toekomst | Eerste fysieke NAVO-top | Rechtszaak hulpjes Ghosn

14 juni 2021 07:10 Aangepast: 14 juni 2021 07:12
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het belooft weer een zonnige dag te worden, maar geldt dat ook voor onze economie? We horen het vandaag van de enige echte De Nederlandsche Bank, die haar verwachtingen voor de BV Nederland presenteert. Hoe verloopt het herstel van de economie en deelt DNB het optimisme van Rabobank? We horen het om 12 uur.

Vanaf vandaag laat de NS weer vrijwel alle treinen rijden. Alleen het nachtnet bedoeld voor het uitgaansleven en extra forensentreinen voor de spits worden voorlopig nog niet ingezet. Volgens de NS rijdt nu 98 procent van de dienstregeling.

In Tokio begint de rechtszaak tegen tegen twee Amerikanen die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontsnapping van oud-Nissan-topman Carlos Ghosn uit Japan in 2019. Voormalige Amerikaanse militair Michael Taylor en zijn zoon Peter kunnen een celstraf van drie jaar krijgen.

De NAVO-leiders komen vandaag bijeen in Brussel. Het is de eerste fysieke top sinds de coronapandemie.  Namens Nederland nemen Rutte, Kaag en Bijleveld de honeurs waar. Ze mogen een elleboogboks aan mr president Joe Biden geven, het is zijn eerste officiële bezoek aan Europa sinds zijn aantreden.

En ook Justin Trudeau is afgereisd naar de Belgische hoofdstad. Hij is daar voor een EU-top waarbij hij onder meer Charles Michel, de voorzitter van de raad en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie spreekt over handel, milieu en corona. Ongetwijfeld staat zijn stoel al klaar.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Nederland heeft van kredietbeoordelaar Moody's opnieuw de hoogste rating meegekregen, ondanks de economische klap van de coronacrisis en de massale overheidssteun aan bedrijven.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Een onaangename verrassing voor sommige leaserijders: zij moeten halsoverkop hun auto inleveren. Mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals (CDD) uit Maasbracht zou in financiële problemen zitten, waardoor grote verhuurbedrijven die eigenaar zijn van de auto's die terughalen. Een deel van de klanten heeft echter duizenden euro's voor het gebruik van de auto vooruitbetaald.

En dit heb je misschien gemist: Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Een nog onbekende man of vrouw mag voor 23 miljoen euro mee de ruimte in met Amazon-oprichter Jeff Bezos. De rijke winnaar won een veiling voor een plekje in de raket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • Babypoep onder de loep: deze nieuwe app checkt de luierinhoud van je kind 
  • Nobody's perfect en wij bij Z al helemaal niet. We hebben vanwege ons 20-jarig bestaan weer wat nieuwe bloopers voor je.
  • Zonnebrand vergeten? Dan haal je dat toch uit deze paal! Helemaal graties zelfs!

Fijne dag!

p.s. De nieuwe DNA-wet van minister Grapperhaus gaat veel te ver, schrijft strafrechtadvocate Zahra Boufadiss.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van