Z First

'Culthit' Dutch Weed Burger overgenomen | Omscholing oud-KLM-personeel met EU-geld? | En supermarkt Dirk: verlaag btw op groente en fruit

08 juni 2021 07:22
Beeld © ANP / Berlinda van Dam / Hollandse Hoogte

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Zeewierburger uit Nederland moet de wereld veroveren. De Dutch Weed Burger werd op de eerste dag direct een culthit. En nu moet de rest van de wereld er ook aan geloven. Het bedrijf dat de burger bedacht wordt overgenomen door Livekindly Collective dat diezelfde missie heeft: plantaardig eten groot maken. 

Wordt ontslagen KLM-personeel omgeschoold met EU-geld? 1200 KLM-medewerkers die de laan uit vlogen kunnen mogelijk rekenen op 5 miljoen euro steun voor omscholing, vervolgonderwijs of om te ondernemen. Leuk plan van de Europese Commissie. Maar het Europees Parlement moet wel instemmen. Vanochtend horen we of ze dat doen. 

Worden de patenten van coronavaccins vrijgegeven? De VS is groot voorstander, zodat inwoners van ontwikkelingslanden sneller en goedkoper een vaccin krijgen. De EU is tegen, in lijn met een aantal deskundigen. Het zou de productie niet de gewenste boost geven, en de EU heeft een eigen plan voorgelegd. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) gaat vandaag en morgen weer vergaderen over de kwestie

Gezond eten goedkoper! Bijvoorbeeld door het verlagen van btw op groente en fruit. Dat wil Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving al langer, want dat stimuleert een gezonde leefstijl. Telers van groente en fruit en supermarktketen Dirk zijn ook voor. Directeur Marcel Huizing startte een petitie en overhandigt die vandaag aan de Tweede Kamer.  

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Zit je werknemer in de cel zit en komt hij niet werken? Dan mag je hem niet op staande voet ontslaan. Dat is de opmerkelijke uitspraak van de rechter in de zaak tussen havenbedrijf RST en een kraanmachinist. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Wil je binnenkort een auto, nieuwe PlayStation 5 of computer kopen? Dikke kans dat je langer moet wachten dan je gewend bent. Dat blijft voorlopig zo. En je moet waarschijnlijk ook meer gaan betalen.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Apple had gisteren zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. En dit zijn de nieuwe producten die de iPhone-maker liet zien.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

PS: Mocht je het hebben gemist: we bestaan 20 jaar! En dat is reden voor feest. We gaan weer elk uur live nieuws uitzenden. O, en zijn wij veranderd de afgelopen 20 jaar? Ongetwijfeld. Check hier hoe

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van