Z First

Nederlanders hebben minste geld over voor EK-titel | Rechtszaak over Funda | Organon krijgt plekje in S&P 500

03 juni 2021 07:13 Aangepast: 03 juni 2021 09:27
Oranje supporters in het centrum van Tallinn. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Oranje Europees Kampioen? Dat zien we graag gebeuren, maar als we het kampioenschap konden kopen hebben we er weinig voor over. Slechts 3 procent van de Nederlanders is bereid om 1 procent van hun jaarinkomen in te leveren. We zijn daarmee het gierigst van alle landen.

Ondernemers en zzp'ers die door corona in de financiële problemen komen, moeten niet direct worden gedwongen hun huis te verkopen. Daarvoor pleit de VVD-fractie vandaag in een debat over corona en wonen.

Alleen voor de happy few. De van oorsprong Brabantse farmaceut Organon wordt vandaag opgenomen in de Amerikaanse beursindex S&P 500. Hier staan de 500 grootste Amerikaanse bedrijven in, gemeten naar hun marktkapitalisatie. Organon krijgt een eigen notering na de afsplitsing van het Amerikaanse geneesmiddelenbedrijf Merck, buiten Amerika beter bekend als MSD.

Komt er uiteindelijk een rechtszaak over de toekomst van huizenwebsite Funda? Een groep certificaathouders, verenigd in FundaBelang, ligt in de clinch met de huidige eigenaren die ze slecht beleid verwijten. De aandeelhouders stapten daarom naar de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam om het 'wanbeleid van de NVM aan de kaak te stellen en terug te draaien'. De zaak zou vandaag dienen maar werd last minute aangehouden tot eind juli. FundaBelang wil na wat goede gesprekken 'de interne besluitvorming bij de NVM over de toekomst van Funda' een kans geven. 

Europarlementariër Agnes Jongerius praat met haar collega's van de Europese Commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken over minimumlonen in de EU. In Nederland gaat, als alles doorgaat, het minimumloon straks omhoog naar ongeveer 14 euro per uur.

Een thuiswerkende vrouw achter haar laptop op de keukentafel. Een thuiswerkende vrouw achter haar laptop op de keukentafel.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Werkgevers en vakbonden hebben een akkoord bereikt over een grote hervorming van de arbeidsmarkt. Flexwerk wordt flink ingeperkt en voor zzp'ers gaat een minimaal uurtarief van 30 à 35 euro gelden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De zon schijnt en love is in the air. Of toch niet? De Nederlandse datingwebsite Relatieplanet stopt ermee. Het platform kan niet meer opboksen tegen de sterke concurrentie van grote internationale spelers als Tinder.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: ING mag een rekening van Viruswaarheid niet langer blokkeren van de rechter. De actiegroep mag in ieder geval de komende vier maanden weer gebruik maken van de rekening waar donaties op worden gestort.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Krapte op de arbeidsmarkt slecht? Juist niet, schrijft econoom Piet Rietman. Het levert hogere salarissen op.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van