Z First

Supermarkten stellen (weer) teleur I Minister van Fiscus I Massaclaim tegen Volkswagen

27 mei 2021 07:10
Een filiaal van Albert Heijn Beeld © Getty

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Kiloknallers of toch een keurmerk. Nederlandse supermarkten willen duurzaam voedsel meer stimuleren, maar daar is in de schappen weinig van te merken. Ekoplaza en Albert Heijn zijn de enige twee die goed op weg zijn, blijkt uit onderzoek.

Minister van Fiscus. De functie bestaat nu nog niet, maar moet er wel gaan komen: een speciale minister voor Fiscale Zaken. Die moet verantwoordelijk zijn voor alle rijksinkomsten en uitvoeringsdiensten als de Belastingdienst, de douane en de dienst domeinen.

Uitgesjoemeld. De Nederlandse sjoemeldieselprocedure (hoge woordwaarde) nadert zijn ontknoping. Meer dan 180.000 mensen hebben een zaak aangespannen tegen Volkswagen, vandaag en volgende week staan gedupeerden en de autobouwer voor de rechter.

7 op de 10 wil een coronavaccinatie. In de eerste drie maanden van het jaar was meer dan 70 procent van de Nederlanders bereid om zich te laten vaccineren. De vaccinatiebereidheid loopt op met de leeftijd en met het onderwijsniveau, meldt het CBS.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  De vliegende auto komt eraan! Van Nederlandse bodem. "Er zijn tot onze verbazing alleen al in Nederland al ruim 50 vliegende auto's besteld en aanbetaald, iedere week komt er wel een bestelling bij."

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Steeds meer Tweede Kamerleden worden getroffen door een burn-out, met als bekendste voorbeeld CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Wat is er in Den Haag aan de hand?

En dit heb je misschien gemist: De Volksbank heeft een zeer kritisch rapport van toezichthouders uit 2019 over een verziekte bestuurscultuur verzwegen voor de staat, de aandeelhouder van de door de overheid geredde bank. Ook minister Wopke Hoekstra van Financiën werd niet op de hoogte gebracht

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

PS Er ging nogal wat mis bij de bestrijding van de coronapandemie in ons land. Maar doen we daarmee onder voor hoe andere landen in Europa hebben gepresteerd? Tijd om de balans op te maken.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van