Z First

Uitspraak in rechtszaak Shell | Ruim 50 bestellingen voor vliegende auto | Aandeelhouders KLM aan zet |

26 mei 2021 07:30 Aangepast: 26 mei 2021 07:33
Beeld © Getty

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Toen Robert Dingemanse vijftien jaar geleden met zijn idee voor een vliegende auto kwam, namen weinig mensen hem serieus. Inmiddels heeft de PAL-V goedkeuring van de RDW, de wagen mag de weg op. "Er zijn tot onze verbazing alleen al in Nederland al ruim 50 vliegende auto's besteld en aanbetaald, iedere week komt er wel een bestelling bij. Eind 2022 worden de eerste wagens uitgeleverd. En ook hebben we bestellingen uit 14 andere landen."

Moet Shell zijn CO2-uitstoot fors terugdringen in 2030? Die vraag beantwoordt de rechtbank in Den Haag vandaag in de rechtszaak van Milieudefensie en zes andere milieuorganisaties tegen het oliebedrijf. "Uit zichzelf gaat Shell niet de juiste stappen zetten om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen."

De rechtbank Amsterdam buigt zich vanaf vandaag over de claim van Stichting Car Claim tegen Volkswagen, softwareleverancier Bosch, importeur Pon en Nederlandse autodealers. De claimorganisatie vertegenwoordigt duizenden automobilisten die menen gedupeerd te zijn door het sjoemeldieselschandaal bij Volkswagen.

Aandeelhouders hebben het vandaag maar druk. Zowel bij HelloFresh, Amazon, PayPal, Facebook en Air France-KLM staat een aandeelhoudersvergadering gepland. Vooral die van KLM is spannend. Op de agenda staat onder meer het beloningsbeleid van de top van het concern. 

De rechtszaak van de Europese Commissie tegen AstraZeneca over achterstallige levering van coronavaccins gaat verder. De rechtbank in Brussel laat beide partijen vandaag uitgebreid aan het woord. Een oordeel over het conflict wordt in juni verwacht.

Bij de productie van diepvriesfriet kunnen de gemoederen hoog oplopen. Bij de productie van diepvriesfriet kunnen de gemoederen hoog oplopen.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Aardappelverwerker Agristo uit Tilburg had een werknemer die in een handgemeen met een collega verzeild raakte, niet op staande voet mogen ontslaan. De ruzie ging niet over de vraag of het friet of patat was, maar over de uitvoer van werkzaamheden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De EU neemt extra sancties tegen Belarus. Het doel is helder: zorgen dat het land zich beter gaat gedragen. Maar werken sancties wel?

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Het kabinet gaat de private schulden overnemen van ouders die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn gekomen.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • Te koop: een appartement in Den Haag vlakbij het strand voor maar twee ton. Er is wel een maarrrrr.
  • De Australische deelstaat New South Wales wordt geteisterd door een muizenplaag. 
  • Een vermiste man is dood teruggevonden in een beeld van een dinosaurus. Het ging mis toen hij zijn gevallen telefoon probeerde te pakken.
  • Is het paté of is het kattenvoer?

Fijne dag!

p.s. Beurscommentator Hans de Geus is opgelucht nu hij het eindelijk heeft opgebiecht: 'Ik ben huisjesmelker'

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

 

 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van