Z First

Meer nieuwbouw in ons land I Een levende doodskist I ABN voor de rechter

20 mei 2021 07:09
Het aantal vergunningen voor nieuwbouwhuizen is gestegen.

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Er kan meer gebouwd worden. Voor het vijfde kwartaal op rij zijn er meer vergunningen verleend voor nieuwbouwwoningen. Goed nieuws voor het woningtekort, maar… nog niet te vroeg gejuicht.

Begraven worden in een levende doodskist. Je leest het goed: je kan begraven worden in een levende kist, gemaakt van mycelium. Materiaal dat volledig opgaat in de bodem. Het begon als een studieproject, maar groeit uit tot een serieus bedrijf voor de bedenker.

Een turbulente rechtszaak. Een groep (voornamelijk werkloze) piloten staat vandaag tegenover ABN Amro in de rechtszaal. Ze kampen met torenhoge schulden, doordat ze flink moesten lenen voor hun opleiding. De bank had die leningen nooit moeten verstrekken, vinden ze.

De oudjes moeten de cultuursector redden. De actie #DoeMeeMetJeAOW komt voor een tweede keer terug. AOW’ers wordt gevraagd om hun vakantiegeld te doneren aan de culturele sector. Die zit nog steeds op slot.

Minister De Jonge van Volksgezondheid. Minister De Jonge van Volksgezondheid.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft vorig jaar een potje van de boekhouding gemaakt. Van een bedrag van 5,1 miljard euro (!) is onduidelijk of het wel goed is terechtgekomen

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Een ontslagen partner van Deloitte vond dat hij recht had op een vertrekpremie van 2,8 miljoen euro. Maar de rechter denkt daar anders over

En deze video heb je misschien gemist:  Beleggen kan pijn doen. Fysiek pijn doen zelfs. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder legt in het RTL Z Beursspel uit wat verlies met ons doet.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Soms lijkt het wel alsof er in Nederland alleen nog maar ontevreden en boze mensen wonen, maar dat is niet zo. Zo'n 85 procent is ook na een jaar corona tevreden met het leven.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van