Z First

Keuzes in strijd om grond | Sores dreigt voor maker 'vrouwenviagra' | En rechter bemoeit zich met conflict bij L1

08 april 2021 07:03 Aangepast: 08 april 2021 07:45
Er moeten keuzes gemaakt worden op het gebied van grond: landbouw of woningen, bijvoorbeeld. Of windmolens of natuur. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Zo veel wensen binnen onze grenzen. In ons kleine landje woedt een fikse strijd om grond. Er is bouwgrond nodig voor woningen, we willen ruimte voor natuur en recreatie en oja, ook windmolens en zonnepaneelvelden om energie op te wekken. En vergeet de boeren niet. Het Planbureau voor de Leefomgeving zet belangrijkste keuzes op een rij

Een hoop opwinding, maar geen actie. Emotional Brain, dat wereldwijd bekendheid kreeg als ontwikkelaar van een lustpil voor vrouwen, staat op de rand van een faillissement. Tientallen miljoenen van geldschieters, waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, dreigen in rook op te gaan.

Gaan we weer verder met het prikken met AstraZeneca bij mensen onder de 60? Vandaag hakt demissionair minister Hugo de Jonge er een knoop over door. De vaccinatie met het vaccin is opgeschort, na meldingen over bijwerkingen bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. 

De rechter buigt zich over de laaiende ruzie bij omroep L1. De journalisten van de Limburgse tv-zender liggen in de clinch met hun directeur. De sfeer op de werkvloer is zo verziekt, dat de Raad van Commissarissen de Ondernemingskamer van het Amsterdams gerechtshof heeft verzocht om in te grijpen.

Deel één van Ajax' tweeluik met AS Roma. De Amsterdammers spelen vanavond hun eerste kwartfinaleduel tegen de Italiaanse topploeg. Noodgedwongen zal Ten Hag weer met een ander basiselftal moeten spelen, maar tot nu toe maakt de club gehakt van het gezegde 'never change a winning team'. Hoe kan dat?

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Snel een frietje halen om de hoek? Die snackbar kan er beter niet zitten, vindt een adviesorgaan van de overheid. Snel een frietje halen om de hoek? Die snackbar kan er beter niet zitten, vindt een adviesorgaan van de overheid.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Een Nederlander is om bij een snackbar te komen gemiddeld minder lang onderweg dan naar een huisarts of bibliotheek. Dat moet anders. Maar hoe pak je dat aan? In het buitenland hebben ze wel wat manieren.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Franse staat schiet het noodlijdende Air France-KLM met miljarden euro's te hulp. De Nederlandse staat houdt het geld nog op zak. Kan KLM het zonder nieuwe noodsteun bolwerken? We gingen op zoek naar het antwoord.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:  CVC Capital Partners wil het stokoude Japanse Toshiba overnemen. Voor maar liefst 20 miljard dollar. Wij zochten uit waarom

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Het vaccinatiebeleid van minister Hugo de Jonge is het probleem niet, schrijft econoom en columnist Piet Rietman.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van