Z First

Nieuwbouw nam af in 2020 | Vanavond seminar: ondernemers met schulden

28 januari 2021 07:22
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Hoeveel woningen kwamen er het afgelopen jaar bij door nieuwbouw? Dat is een belangrijke vraag voor woningzoekers. Nieuw aanbod is een van de factoren die bepalend is voor de prijzen. Hier vind je de jongste cijfers voor Nederland en voor jouw eigen gemeente. 

De Tweede Kamer debatteert vanochtend over de uitbreiding van het derde steunpakket aan ondernemers. Vorige week presenteerde het kabinet een aanvullend pakket van 7,6 miljard euro. 

Vandaag hoort de de moordenaar van de Duitse politicus Walter Lubcke zijn straf. De man heeft al bekend. Hij zei eerder dat hij openstond voor slechte invloeden en foute ideeën en zo tot zijn 'laffe en verkeerde daad te zijn gekomen'.

Burn-outs kosten werkgevers sowieso al miljarden euro's en door de coronacrisis zijn we ons alleen maar meer druk gaan maken. Door al dat thuiswerken is ontspannen voor veel mensen moeilijker geworden. Opvallend genoeg kan een smartphone je daarbij helpen. Met behulp van muziek. 

Hoe houd je als ondernemer je hoofd boven water? En hoe zorg je dat je je schulden binnen de perken houdt? RTL Z gaat je helpen. Vanavond om 20.30 uur begint een online seminar, waarin deskundigen jouw ondernemersvragen beantwoorden. Geef je hier op. 

Een medewerker van het bron- en contactonderzoek bij de GGD. Een medewerker van het bron- en contactonderzoek bij de GGD.

Dit werd gisteren het meest gedeeld: Het was een lekker eerste dagje voor het nieuwe beursfonds Inpost. Het Poolse bedrijf kreeg een notering aan de Amsterdamse beurs, en de koers steeg na opening bijna 30 procent. Blijft Inpost die verwachtingen vandaag ook weer waar maken? 

We vinden dat je dit ook moet lezen: De diefstal van persoonsgegevens uit de systemen van de GGD houdt veel mensen bezig. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid krijgt naar eigen zeggen 'zeer veel telefoontjes van ongeruste mensen'.

Dit heb je gisteravond gemist: De teller staat op 117.000 euro. Heel Nederland wil Primera-eigenaresse Maaike Neuféglise steunen via een crowdfundingactie. Er is meer geld binnen dan nodig is, dus wil ze een fonds opzetten voor hulp aan andere ondernemers.

En dit kan langskomen bij de koffie-automaat:

  • Een oude cassetteband met een demo van Radiohead heeft 6000 pond opgeleverd.
  • Wim en Max bedanken politie voor inzet tijdens de avondklokrellen
  • Schraal: zelf in een goedkope sociale huurwoning wonen, terwijl je een of meerdere koophuizen bezit. Komt vaker voor dan je denkt. 
  • De ex van Phill Collins heeft nog wat gouden platen liggen: ze kunnen van jou zijn, want ze zijn te koop.
  • Ondanks geldgebrek en interne ruzies lijkt de Nederlandse start up Mega Windforce nu toch een revolutionaire windmolen te kunnen gaan bouwen.

Prettige dag!

PS: Tussen de Capitoolbestormers zaten mkb'ers en zelfs een miljonair. 'Armoede' is dus een veel te simpele verklaring voor ontspoord gedrag, schrijft econoom Piet Rietman.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van