Z First

Zorgpremies bekend | Deadline voor TikTokdeal | En helft mkb'ers wil de zaak verkopen

12 november 2020 06:43
TikTok-sensatie Addison Rae. Beeld © Shutterstock / Andrew Gombert

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Uiterlijk vandaag moeten alle zorgverzekeraars bekendmaken hoe hoog de premie voor volgend jaar wordt. En je raadt het al: het wordt er allemaal natuurlijk niet goedkoper op. Als alle informatie voorhanden is, heb je nog tot 31 december om te beslissen of je liever door de hond of door de kat gebeten wordt.

Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar er gaan toch een hoop jongemannen en vrouwen wereldwijd vandaag stiekempjes profiteren van het 'thuiswerken’. De langverwachte Playstation 5 wordt namelijk gelanceerd in onder andere de VS, Zuid-Korea en Australië. Nederlandse liefhebbers moeten nog een weekje wachten

Je eigen bedrijf verkopen: 8 op de 10 Nederlandse ondernemers in het mkb zou dit doen als ze er een goede prijs voor kregen, de helft van hen liefst morgen al. De verkoopbereidheid was in Nederland nog nooit zo groot.

Hebben we wat geleerd van het verleden voordat we bakken geld overmaakten naar bedrijven als KLM? De Rekenkamer komt vanmiddag met een rapport over overheidssteun aan individuele bedrijven. Om 14.00 uur weten we meer.

Tik…Tok… en de tijd is op. Vandaag zou het Amerikaanse deel van de videoapp verkocht moeten zijn door het Chinese moederbedrijf Bytedance, zoals geëist in een presidentieel decreet van Donald Trump. Maar niemand lijkt echt te weten hoe het ervoor staat. Er was een vage deal met onder andere Oracle, maar die is nooit goedgekeurd. Ondertussen zegt Bytedance al tijden niets meer van de Amerikaanse regering gehoord te hebben.

Gaan de huizenprijzen dalen door de aanhoudende coronacrisis? Reken er maar niet op, zegt Funda. De huizensite heeft voor het eerst zijn eigen Index gepubliceerd, en daaruit blijkt dat de krapte alleen maar toeneemt.

We werken meer thuis. We werken meer thuis.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Thuiswerken wordt - ook na de crisis - op veel plekken de norm, en dus vindt werkgeversorganisatie AWVN het tijd om de vaste reiskostenvergoeding te schrappen. Een aantal bedrijven is al zover.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Weer naar het restaurant of een evenement? Er gloort hoop, nu het kabinet binnenkort experimenteert met 'corona-evenementen en corona-horeca'. Als de proeven een succes zijn, kunnen restaurants onder voorwaarden voor het einde van het jaar weer open

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Zzp'ers die werken voor bedrijven zitten al jaren in onzekerheid over hoe ze in de toekomst fiscaal behandeld worden. En dat duurt nog wel even. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) laat besluiten over het dossier over aan een volgend kabinet.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. We hebben binnen de Europese Unie al een douaneunie, een kapitaalmarktenunie, een bankenunie... en (als het aan Brussel ligt) straks ook een gezondheidsunie.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van