Z First

Bloedrode cijfers Air France-KLM | Roemers' rapport | En bel eens met je collega in plaats van te appen

30 oktober 2020 06:37 Aangepast: 30 oktober 2020 06:40
KLM-ceo Pieter Elbers, Benjamin Smith van moederbedrijf Air France-KLM en Anne Rigail, ceo van Air France. Beeld © Archieffoto EPA

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Wat voor strengere regels komen er om arbeidsmigranten beter te beschermen tegen uitbuiting? Emile Roemers' Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten komt vandaag met een rapport. De verwachting is dat er strengere regels komen voor uitzendbureaus en maatregelen om de huisvesting op orde te krijgen.

Een heuse cijferregen maar weer eens, met de kwartaalresultaten van 'tig bedrijven. Zo komt bouwer Heijmans met cijfers, net als brillenketenbedrijf GrandVision. En, niet te vergeten, sportschoolmoloch Basic Fit. Ook interessant: hoe hebben Shell's concurrenten Exxon, Chevron en Total het gedaan? Shell verraste gisteren door het dividend te verhogen, na een meevallende winst, 'heel bizar'. 

Extra aandacht voor Air France-KLM, dat naar verwachting meer dan een miljard verlies rapporteert. Het bedrijf draaide volgens analisten weliswaar ietsje beter dan in het rampzalige tweede kwartaal, maar daar is alles wel mee gezegd. Hamvraag vandaag: wanneer heeft het bedrijf weer nieuwe financiële hulp nodig en wie gaat ze dat geven? 

Gaan we de klimaatdoelen eigenlijk nog halen?Vanmiddag horen we het van het PBL, op dit terrein de belangrijkste rekenmeesters van het kabinet. Het antwoord is overigens al jaren 'nee', maar wellicht helpt de coronacrisis een handje mee. 

Een kwart van alle nieuwe woningen moet voor starters gebouwd worden. Dat is niet onze mening, maar die van het CDA. De partij presenteert vanmiddag het verkiezingsprogramma en hoopt met dit voorstel de zieltjes van woningenzoekenden te winnen. 

Bel eens met je collega in plaats van te appen, mailen of slacken. Elkaars stem horen zorgt voor meer verbondenheid in een gesprek, blijkt uit onderzoek van een stel Amerikaanse psychologen. 

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Elise Bakker over haar passie: “De trotse blik zegt genoeg over de passie voor vintage kleding die wordt gestopt in het bedrijf.” Elise Bakker over haar passie: “De trotse blik zegt genoeg over de passie voor vintage kleding die wordt gestopt in het bedrijf.”

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De overname van United Wardrobe door Vinted voelt als een 'messteek in de rug' voor diegenen die het platform voor tweedehands kleding groot maakten: de aanbieders zelf.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken: Bij KLM krijgen piloten een virtual-reality bril om thuis mee te oefenen. Handig, vanaf de bank leren een Boeing 747 op het parkeerterrein te zetten.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:  In de zorg zijn er zeker nu extra handen nodig. Voor sommige werkzaamheden hoef je echter niet medisch geschoold te zijn, bedachten ze in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het idee voor 'buddy voor covid-IC', om het zorgpersoneel te ontlasten, was geboren.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Minister Kaag is bezorgd over anti-abortusbeweging: "Er waait een gure conservatieve wind in de EU, ik zie dit als de kanarie in de kolenmijn."

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van