Z First

Rituals investeert tegen crisis in | Krijgt UPS miljarden? | En 78 beleggingsfondsen zijn pissig

28 oktober 2020 06:25 Aangepast: 28 oktober 2020 06:32
Rituals-oprichter Raymond Cloosterman bij de opening van een nieuwe winkel. Beeld © Getty Images

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Middenin de coronacrisis investeert Rituals 10 miljoen euro in een fysiek warenhuis: House of Rituals. En dat terwijl het cosmeticamerk de eerste coronagolf maar net overleefde, vertelt oprichter Raymond Cloosterman in een gesprek met RTL Z.

78 beleggingsfondsen hebben statutair hetzelfde adres in Amsterdam en ze zijn alle 78 pissig. Hun gunstige belastingafspraken (‘rulings’) zijn opgezegd door de Belastingdienst. Via een kort geding eisen ze dat de afspraken alsnog worden nagekomen – anders dreigen ze naar een ander land te verhuizen.

Ook not amused is de Amerikaanse postbezorger UPS. In 2013 verbood de Europese Commissie hen TNT Express over te nemen, een besluit waar later een streep door ging. UPS eist nu bijna 2 miljard euro ter compensatie van misgelopen inkomsten. Het Europees Hof buigt zich over de zaak.

De tech-topmannen van onder andere Facebook en Twitter moeten andermaal getuigen voor de Amerikaanse senaat. Dit keer draait het om een kritisch artikel over de zoon van presidentskandidaat Joe Biden. Dat artikel werd op sociale media geblokkeerd, omdat de informatie erin via hacks aan het licht zou zijn gekomen.

De Slag om de Schelde De Slag om de Schelde

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Seniorenorganisatie KBO-PCOB zegt steeds meer klachten van leden te krijgen over het sluiten van bankkantoren. Oorzaak: de coronacrisis.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Slag om de Schelde, oorlogsfilm van eigen bodem, gaat 'gewoon' aankomende kerstvakantie in première. Een gedurfde zet, die niet zonder risico's is.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Testen, testen, testen... het lijkt erop dat er vanaf december echt een stuk meer mogelijk is. Het kabinet is van plan om zeven mega-testlocaties te openen waar verschillende soorten sneltests beschikbaar zijn.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Verhuizen stedelingen straks - mede dankzij de coronacrisis - massaal naar het platteland? Nee, zegt huizenmarkteconoom Carola de Groot: 'Dat is een illusie.'

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van