Z First

Vaarwel vegaburger? | Webshops profiteerden van lockdown | En Trump-imitator komt met boek

23 oktober 2020 06:38 Aangepast: 23 oktober 2020 06:44

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Webwinkels sponnen goed garen bij de eerste coronalockdown in maart. De omzet van Nederlandse webwinkels steeg in het tweede kwartaal met 55 procent, de grootste stijging ooit. Bij online winkels buiten ons land gaven we ruim een derde meer uit. 

So long sojaschnitzel, vaarwel vegaburger? Wel als het aan de landbouwcommissie van het Europees Parlement ligt. Die wil vleesnamen voor vegetarische producten aan banden leggen. Vandaag stemt het parlement er plenair over in Brussel.

Ook het toekomstige landbouwbeleid in de EU gaat vanochtend door de ballotage. De Europese ministers van Landbouw steggelden meer dan twee jaar over een compromis. Die lange adem gaat nog even door: na deze stemming duurt het misschien wel nóg een jaar voordat de beleidsdeal definitief is.

De Amerikaanse comedian Sarah Cooper is een hit op TikTok met haar persiflages van Donald Trump. Maar ze heeft meer te bieden, denkt uitgeverij Van Duuren Media. En dus ligt hun Nederlandse vertaling van Coopers boek How to Be Successful Without Hurting Men's Feelings nu in de winkel.

Mark Rutte mag aan de vrijmibo met niemand minder dan Ursula von der Leyen. De voorzitter van de Europese Commissie komt bomen met onze premier over pittige zaken als de brexit en de bestrijding van het coronavirus.

Markt in Lusaka, hoofdstad van Zambia Markt in Lusaka, hoofdstad van Zambia

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Zambia is het eerste land dat de coronacrisis niet heeft overleefd. Het Afrikaanse land kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en is in principe failliet. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Nederlands-Belgische tak van de ambitieuze Scandinavische netwerkclub Presidents Institute is failliet. De organisatie, met peperduur lidmaatschap, sloeg hier nooit echt aan.

En dit heb je vannacht misschien gemist: De twee kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap kruisten vannacht nog maar eens de degens tijdens een debat. En waar het vorige debat uitdraaide op een onkijkbare kakofonie, werd er dit keer een stuk serieuzer gepraat.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

  • Hoe goed ken jij Nederland? Test je topo-kennis met de Woonplaatsguesser (pas op, verslavend).
  • Leuk en voor de politie ook nuttig: het opsporingsspel in Valkenswaard.
  • Geen dropshots meer maar dropjes in het café van Jesse en Kevin.
  • Mogen jouw kinderen Sint Maarten lopen? De veiligheidsregio Noord-Holland-Noord raadt het nu al af.
  • Klinkt ideaal: wel de wijn, niet de pijn. Of werkt het ook weer niet zo makkelijk?

Fijne dag!

p.s. Ons aller Daniël Verlaan liet bij Jinek even duidelijk zien hoe makkelijk we het hackers maken met onze zwakke wachtwoorden.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van