Z First

Lagere btw voor gezond voedsel? | 'The Gram' jubileert

06 oktober 2020 06:41 Aangepast: 17 oktober 2020 16:13
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Moeten groenten en fruit goedkoper worden? De telers ervan vinden van wel. Door de btw te verlagen, welteverstaan. Zij pleiten vandaag bij de Tweede Kamer voor een verlaging van het lage btw-tarief op groenten en fruit, naar 5 procent. 

Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt, zonder zogeheten startkwalificatie? Dat wil zeggen: alleen een vmbo-diploma. Het CBS keek naar de jongeren die rond 2008 zonder papieren de arbeidsmarkt op gingen. 70 procent van hen heeft nu betaald werk, vaak in een flexibel dienstverband. Tegenover 91 procent van de jongeren die wel een mbo 2-diploma of hoger hadden. Stay in school, kids. 

Studenten willen minder collegegeld betalen. Het afstandsonderwijs, als gevolg van corona, zorgt voor een verslechtering van de onderwijskwaliteit. Meer dan 50.000 studenten ondertekenden een petitie. Die wordt vanmiddag aangeboden aan de Tweede Kamer. 

The Gram bestaat vandaag 10 jaar. Al een decennium lang plaatsen we fotootjes en storietjes over ons perfecte leventje. Techverslaggever Harm Teunis analyseerde hoe Instagram in die tijd is uitgegroeid tot de wereldspeler die het nu is: door te jatten. Lees hier de genuanceerde versie. 

Edwin Renzen op de nieuwe versie van de stint Edwin Renzen op de nieuwe versie van de stint

Dit werd gisteren het meest gedeeld: Het bedrijf achter de Stint trekt de stekker eruit. Na het tragische ongeval met een Stint probeerde ondernemer Edwin Renzen op te krabbelen. Dat lukt niet.

Wij vinden dat je dit ook moet kijken: In het nieuwe interviewprogramma op RTL Z was Maurice de Hond te gast. Hij vindt dat het RIVM lijdt aan 'tunnelvisie', bij de bestrijding van de coronapandemie in ons land. Vanmiddag ontvangt Roderick Veelo Ed Nijpels. Ze hebben het in Z360 over het klimaat. Om 13.00 uur op RTL Z. 

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Niet alleen bij de GGD is het dringen voor een coronatest: ook bij commerciële partijen lopen we deur plat voor een test (kosten 160 euro+). Gevolg is dat je ook daar vaak langer moet wachten op de uitslag. 

Dit zou weleens ter sprake kunnen komen:

Fijne dag!

PS: Het is het stomste cadeau wat je kunt krijgen: de cadeaukaart. Laten we er gewoon mee stoppen, schrijft columnist Patrick Wessels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van