Z First

Ondernemers stuk optimistischer | Iedereen aan de Crocs | En Z 360 van start

05 oktober 2020 06:20 Aangepast: 08 oktober 2020 10:41

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ondernemers zijn steeds optimistischer. Het CBS hield een onderzoek onder het bedrijfsleven en steeds meer ondernemers zien de overlevingskansen toenemen. Ondanks het coronavirus. Alleen in de horeca zijn ze behoorlijk somber.

Iedereen aan de Crocs. Althans, dat moeten beroemdheden voor elkaar krijgen. Wereldsterren gaan op die (volgens kenners) lelijk gekleurde klompen lopen en dat moet de verkoop omhoog helpen. Het bedrijf kan dat goed gebruiken.

RTL Z 360 van start. Bij RTL Z komen we met een nieuw programma. Elke werkdag om 13 uur zullen presentatoren Frederieke Hegger en Roland Koopman het debat aangaan met sleutelfiguren uit de politiek, economie en wetenschap over onze veranderende wereld. We trappen we af met Maurice de Hond over zijn Don Quichot-strijd tegen de specialisten van het RIVM.

Voorzitters veiligheidsregio’s bijeen. Ze komen samen voor het corona-overleg. Een van de maatregelen die op tafel ligt: sluiting van sportkantines in het weekend om 16 uur

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Deze drie Nederlanders verruilden de hectiek in Nederland voor de Zweedse rust. "Ik moet er nu niet meer aan denken dat ik tijdens een lockdown in ons oude rijtjeshuis in Lelystad zou zitten."

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Europese Commissie zet juridische stappen tegen het Verenigd Koninkrijk omdat ze hun afspraken niet nakomen. Wij leggen uit hoe dat in elkaar zit.

En dit heb je dit weekend misschien gemist: De inkomsten van Airbnb kelderden in elkaar in het tweede kwartaal, maar inmiddels gaat het alweer verrassend goed. Bij een beursgang later dit jaar verwacht het bedrijf 3 miljard dollar op te halen.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. We moeten ons nu gaan voorbereiden op de grote sociale crisis die er onvermijdelijk aan komt, schrijft columnist en econoom Wimar Bolhuis.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van