Z First

Trump vs. Biden | Nieuwe Google-gear | Laatste dag voor steun

30 september 2020 06:38 Aangepast: 14 oktober 2020 11:25

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

De strijd om het Witte Huis is vannacht pas echt losgebarsten. Voor het eerst kruisten de huidige president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden de degens. Het liep uit op een chaotisch moddergevecht waarin de verwijten heen en weer vlogen.

Vandaag is de laatste dag dat je als ondernemer aanspraak kunt maken op het tweede steunpakket van de overheid. Heb je de afgelopen maanden omzetverlies meegemaakt, vanwege de coronacrisis? Klim dan nog snel in de pen voor compensatie. Geldt overigens ook voor de Tozo voor zzp’ers. Het derde steunpakket is overigens alweer in aantocht. Wouter Koolmees legt hier precies uit hoe dat pakket 3.0 in elkaar steekt. 

Het is een spannende dag voor fans van de spullen van Google. Er komen vandaag namelijk speeltjes op de markt. Net als bij strengere coronamaatregelen is ook hier al een beetje uitgelekt welke nieuwe dingen er gepresenteerd worden: een telefoon, een smart speaker en een router of chromecast-achtig ding. 

Xiaomi komt trouwens ook met een nieuw product op de proppen. Dat is een Chinees bedrijf met smartphones, tablets en andere snufjes. 

En het houdt niet op, want ook Volvo komt met iets nieuws. Details worden echt pas vandaag bekendgemaakt, maar het zou gaan om een abonnementssysteem op elektrische auto’s van Volvo. Denk aan een Swapfiets, maar dan met auto’s. En je kunt deze auto dan ook zelf verhuren. De tech-collega's van Bright houden het in de gaten. 

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Sinds gisterenavond zijn de nieuwe, strengere coronaregels ingegaan. Nog even checken, voordat je zeker weet dat je de deur uit kan? Lees ze hier. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het Zuid-Koreaanse Big Hit Entertainment gaat binnenkort naar de beurs. Big Hit Entertainment is een fabriek waar grote hits worden gemaakt: K-Pophits. Beleggen in boybands doe je zo.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: De winst van Ajax is in het seizoen 2019/2020 meer dan gehalveerd ten opzichte van het voorgaande seizoen.

En hier kun je over chatten met collega’s:

Fijne dag!

PS: De Amerikanen moeten vooral niet zeuren over oneerlijke handelspraktijken van China, Duitsland of India. Zelf zijn zij namelijk behoorlijk protectionistisch, schrijft Rabo-econoom Hugo Erken in zijn gastcolumn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van