Z First

Zo krijg je loonsverhoging | Logistiek personeel de dupe | En extra coronamaatregelen

18 september 2020 06:45 Aangepast: 18 september 2020 06:49
Beeld © Getty

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Je baas vragen om een hoger salaris? Het kan, zelfs in deze tijd. Maar kom wel goed beslagen ten ijs, zegt deze specialist. Check onze vier tips!

Een recordaantal werkenden verloor zijn baan in het tweede kwartaal. Receptionistes, horecapersoneel en medewerkers in de logistiek waren in het tweede kwartaal de belangrijkste gedupeerden van het coronavirus. Dat terwijl er in die laatste sector altijd een gebrek aan handjes was.

Zakenreizigers opgelet! Reis je vaak vanuit Noord- of Zuid-Holland naar onze zuiderburen? Handel je meetings dan maar even via Zoom af. België zet de twee provincies vandaag om 16:00 uur op rood. Wie na een verblijf van minstens twee dagen vanuit deze provincies naar België reist, moet verplicht een test ondergaan en verplicht in quarantaine. Ook Duitsland heeft de reisadviezen voor Nederland aangepast.

Premier Rutte en minister De Jonge geven een persconferentie over de bestrijding van het coronavirus. Er worden vermoedelijk extra maatregelen aangekondigd in regio's in de randstad waar het aantal besmettingen hoog oploopt. Horecazaken zouden daar vanaf 00:00 uur niemand meer mogen binnenlaten en om 01:00 uur moeten sluiten. Ook zou de groepsgrootte worden aangepast naar maximaal 50 personen. De persconferentie is live te zien op RTL Z en natuurlijk ook online te volgen.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem opent in zijn stad de mondkapjesfabriek van HMK Medical. Het bedrijf produceert op dit moment met vier machines wekelijks 400.000 mondkapjes voor afnemers uit binnen- en buitenland. De productie moet stapsgewijs omhoog naar ongeveer 1,5 miljoen mondkapjes per week.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Het Warmtebedrijf in Rotterdam gebruikte onder meer restwarmte van de olieraffinaderij van Shell in Pernis. Het Warmtebedrijf in Rotterdam gebruikte onder meer restwarmte van de olieraffinaderij van Shell in Pernis.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De gemeente Rotterdam moet serieus overwegen om de stekker uit het gefaalde Warmtebedrijf te trekken. Het project kostte de stad tot nu toe 171 miljoen euro's, terwijl 16 miljoen was begroot.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Er zijn grote twijfels over een steunmaatregel voor bedrijven, waar het kabinet 2 miljard euro voor uittrekt. De vraag is hoe effectief de maatregel is, en of hij wel uitvoerbaar is.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Marktwerking is uit, staatsbemoeienis is in, maar een grotere overheid is geen garantie op succes.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Columnist Wilmar Bolhuis is geen voorstander van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK), die in de Miljoenennota wordt genoemd. "Wie betaalt straks de prijs als dit verkeerd afloopt?"

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van