Z First

Debat van het jaar #2 | Einde gevecht Messi vs. Massi | En aasgier Alteri, de Britse jager op de HEMA

17 september 2020 06:41
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Ronde twee in het belangrijkste debat van het jaar in Den Haag: de Algemene Politieke Beschouwingen. Vandaag de beurt aan het kabinet, dat mag reageren op alle kritiek uit de Kamer op hun plannen voor volgend jaar. We zijn benieuwd naar de Ruttes kennis van musicals, live meekijken kan hier vanaf kwart over 10

Hoe kon het toch zo misgaan bij het Warmtebedrijf Rotterdam. Gemeente en provincie moesten al honderden miljoenen bijstorten om een debacle rond het stadsverwarmingsinitiatief te voorkomen. Waarom zijn risico's zo slecht ingeschat en heeft het stadsbestuur de gemeenteraad wel goed geïnformeerd? Vandaag horen we het antwoord met het rapport van de raadsenquête

Het einde van het juridische gevecht tussen Massi en Messi. De zaak draait om de overeenkomsten/ verschillen tussen de namen van de fietsartikelenfabrikant en de stervoetballer. Het Spaanse Massi probeert te verhinderen dat de Argentijn z'n eigen naam als sportartikelenmerk registreert, maar ving bot bij het Europese Hof van Justitie. Vandaag de uitspraak in het hoger beroep.

Een van de potentiële kopers van HEMA is het Britse Alteri. Een bedrijf met niet zo'n beste reputatie in Nederland, nadat Intertoys onder hun leiding failliet ging. Het bedrijf verdient geld aan wankelende winkelketens, ook als dat ten koste gaat van keiharde saneringen en massa-ontslagen. 

Een loonkloof, kolven in het kopieerhok of een baas die steeds naar je borsten staart. Ongelijkheid, discriminatie en intimidatie zijn aan de orde van de dag op de werkvloer, weet ondernemer Lotte Rensen (33). Met haar netwerkclub Ambitieuze Meisjes wil ze hier een eind aan maken. "Dit is mijn nalatenschap."

Wintersportliefhebbers zitten op hete kolen: kan er geskied en/ of geboard worden in het komende seizoen? Ja, waarschijnlijk wel. Althans, dat hoopt de wintersportsector. Eén ding is zeker: de après-ski, die kan je wel vergeten.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Een protest tegen het harde personeelsbeleid van BA. Een protest tegen het harde personeelsbeleid van BA.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Het kabinet heeft besloten dat de overdrachtsbelasting, de belasting die je betaalt als je een nieuw huis koopt, voor starters wordt verlaagd naar 0 procent. Maar ook huizenkopers die helemaal geen starter zijn kunnen er soms gebruik van maken. En sommige echte starters vallen juist weer buiten de boot.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Moeten we ons druk maken over de snelgroeiende staatsschuld? Nee, volgens nieuwe inzichten is het veel belangrijker dat we ons concentreren op economisch herstel en groei. Want dan hoeft een hoge schuld uiteindelijk geen probleem te zijn.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Verkopers van terrasverwarmers profiteren van de angst om binnen te zitten.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. De sociale betrokkenheid van multinationals zoals Ben & Jerry-moeder Unilever is marketing en free publicity, schrijft Roderick Veelo in zijn column. 'Iran executeert en martelt zijn burgers. Waar is het statement van Unilever?'

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van