Z First

Algemene Beschouwingen | In zee met een influencer | En hoorzitting Philips

16 september 2020 06:31 Aangepast: 16 september 2020 06:35
Minister-president Mark Rutte met op de achtergrond minister Hugo de Jonge. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Welkom op the day after... Zoals kaas bij een pizza hoort, horen de Algemene Beschouwingen bij Prinsjesdag. Vanaf vandaag legt de oppositie het kabinet het vuur aan de schenen bij een discussie over de gepresenteerde plannen. 

Voorafgaand aan de Algemene Beschouwingen vragen zorgmedewerkers en vakbonden via een video op een groot scherm op het Plein in Den Haag nog eens aandacht voor een structurele verbetering van hun arbeidsvoorwaarden.

Van restaurants tot aannemers. Allemaal krijgen ze regelmatig verzoekjes van influencers. Of ze gratis mogen eten of een gratis dakkapel krijgen in ruil voor een blog of post op social media. Niet iedereen gaat met ze in zee, maar het kan wel wat opleveren.

Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden houdt een hoorzitting over de mogelijke te hoge prijzen die Philips heeft gevraagd voor de levering van beademingsapparatuur aan de VS. De order werd ingetrokken, volgens Philips ten onrechte. Philips kwam na het intrekken van de order met een winstwaarschuwing.

Ook in Europa kennen ze een soort troonrede. Ieder jaar houdt de voorzitter van de Europese Commissie in september voor het Europees Parlement een toespraak over de Staat van de Unie, met de balans van het voorbije jaar en de prioriteiten voor het komende jaar. Ursula von der Leyen vertelt hoe ze op haar eerste jaar terugkijkt. Er wordt na afloop een pittig debat verwacht.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

De koning tijdens zijn werkbezoek. De koning tijdens zijn werkbezoek.

Dit stuk werd gisteren het meeste gedeeld: Hij is een van de weinige mensen in Nederland die helemaal zeker is dat hij volgend jaar ook nog een baan heeft. Maar de koning kan ook nog eens op een flinke loonsverhoging rekenen.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Als er een tweede golf van coronabesmettingen komt, dan kan de werkloosheid in Nederland volgend jaar stijgen tot 8,5 procent.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Paulette, Rene, Sally, Teddy en Vicky. Dat is niet het lijstje van populairste kindernamen in 2020, maar de orkaanoogst van deze week. Op de Atlantische oceaan razen er vijf tegelijk, en dat is vrij uniek.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Buiten vallen de mussen van het dak, maar in veel tuincentra is het nu al kerst. Komt door corona

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van