Z First

Van blut naar belegger | Omzet reisbureaus in duikvlucht | En techbeurs IFA van start

01 september 2020 06:01 Aangepast: 01 september 2020 06:01
Een reisbureau. Beeld © ANP Foto

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Natuurlijk is ze in het begin weleens op haar bek gegaan. Maar Anneke Heesbeen (31) zette door en belegt nu met veel plezier. Zoveel zelfs, dat ze trainingen geeft met haar bureau Beter Belegd. "Iedereen kan het leren, maar zorg alsjeblieft dat je eerst een veilige buffer hebt."

Van een faillissementsgolf was vooralsnog nog geen sprake, maar Atradius verwacht dat daar binnenkort verandering in komt. Liefst een derde van de Nederlandse bedrijven zal in 2020 nog failliet gaan, denkt de kredietverzekeraar. Ook volgend jaar ontspringen we de dans niet.

Daar zouden best wat reisbureaus bij kunnen zitten, want hun omzet maakte in het tweede kwartaal een duikvlucht. De reisbranche zette bijna 90 procent minder om dan in dezelfde maanden een jaar eerder, een ongekende klap. Heel de zakelijke dienstverlening werd geraakt, al draaiden advocaten en notarissen nog net zwarte cijfers.

Wat hebben Ralph Hamers, Martin van Rijn en Perry Feenstra gemeen? Ze starten vandaag alle drie met hun nieuwe baan. Hamers (ex-ING) als topman bij het Zwitserse UBS; Van Rijn als voorzitter van woningcorporatiekoepel Aedes en Feenstra (ex-RTL Z) heeft zijn vuurdoop als hoofdredacteur van het Financieele Dagblad. 

De grootste techbeurs van Europa, IFA, gaat van start. Virtueel dan hè, want corona. De komende dagen worden onder andere nieuwe producten gepresenteerd van Samsung (de opvouwbare Galaxy Z Fold 2), Philips, JBL en het onder een vergrootglas liggende Huawei.

Sparen is veilig, beleggen is riskant. Zo denken veel Nederlanders nog steeds - maar is dat wel terecht? Journalist Jordy Hubers probeert in deze documentaire achter het geheim van succesvol beleggen te komen. Om 21.30u te zien bij RTL Z.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Meer dan de helft van de thuiswerkers wil in de toekomst vaker thuiswerken dan voor de crisis. Eén tot drie dagen per week zien ze als ideaal, blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Zo'n 43.000 beademingsapparaten hadden de Verenigde Staten besteld bij Philips. Daarvan hoeft het concern er nu nog maar 12.300 te leveren; de rest van de order is geannuleerd. En dat levert een winstwaarschuwing op.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:  Een nieuwe ontwikkeling in de overname van TikTok. China heeft zijn exportregels aangepast, waardoor de app niet zomaar verkocht kan worden aan een buitenlands bedrijf zonder toestemming van de Chinese overheid.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Zoek je collega's weer op na de vakantie, adviseert columnist Hidde de Vries. Spreek bijvoorbeeld af in het bos of het park. Dat is beter voor je humeur én je bedrijfsresultaten.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van