Z First

Sollicitatie is superhit op Linkedin | Vergaderen op de camping | En hoe hard is Schiphol geraakt?

28 augustus 2020 06:34
De sollicitatie van Stan bij Coolblue.

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De autobranche kreeg in het tweede kwartaal een wielklem van het coronavirus. De omzet van onder andere importeurs en handelaren kwam ruim 25 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar, de grootste krimp in meer dan 25 jaar. 

De sollicitatie van Stan bij Coolblue ging als een malle op Linkedin. Toen hij naar de sportschool ging, had zijn sollicitatiebrief vijf likes. Drie uur later waren dat er drieduizend. "Alleen een reactie van Coolblue had ik al fantastisch gevonden."

We werken voorlopig nog wel even op zolder. Of aan de keukentafel, of op de logeerkamer. Daar kun je van balen of niet, er moet in ieder geval iets tegenover staan, vindt FNV. Dus pleit de vakcentrale voor een thuiswerkregeling. Met daarin onder andere het recht om... op kantoor te werken.

Door al dat thuiswerken stoten steeds meer bedrijven hun kantoorruimte af. Voor vergaderingen wordt dan uitgeweken naar alternatieve locaties. Denk aan vakantiehuisjes, hotels, of, zoals camperverhuurder Goboony, elk kwartaal op de camping. "Alleen de kantoorkroeg wordt gemist."

De mondkapjesplicht in Rotterdam richt het levenswerk van mening ondernemer te gronde. Dat vindt althans branchevereniging Inretail. Ondernemers zelf zeggen dat ze onevenredig hard worden geraakt door de maatregel. Vandaag beslist de Maasstad of de mondkapjes ook na 30 augustus verplicht blijven in winkelgebieden.

Van de afgelopen zes maanden was Schiphol er zo'n drie praktisch uitgestorven. Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor de omzet en winst van de luchthaven? Dat licht topman Dick Benschop vanochtend toe tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Een huis in Utrecht dat te koop stond. Een huis in Utrecht dat te koop stond.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Ga vooral ook zelf sparen voor je pensioen. Die waarschuwing geeft het Centraal Planbureau aan jongeren. Reden? De lage rente is en blijft de komende jaren een fors probleem voor pensioenfondsen en het zijn niet de oudere werknemers die daar het meeste last van hebben.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet kijken: Winkelketen Zeeman komt met een parfum van 4,99 euro, een fractie van wat de geurtjes van luxemerken kosten. Maar hoe groot is de markt van parfums? En is daar geld mee te verdienen?

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het kabinet schrapt de overdrachtsbelasting voor jonge mensen die voor het eerst een huis kopen. Dat scheelt deze huizenkopers al snel duizenden euro's. Voor kopers die al meerdere woningen bezitten, gaat de belasting juist omhoog.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van