Z First

Golf van burn-outs op komst | Matige kennis MKB over financiering| Jongeren kritisch op handelen werkgever

26 augustus 2020 06:46 Aangepast: 26 augustus 2020 16:37
Beeld © Getty Images.

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Door de coronacrisis moeten veel bedrijven reorganiseren en dat komt hun imago niet altijd ten goede. Vooral jongeren zijn kritisch over het handelen van hun werkgever. 23 procent van de werkenden onder de dertig jaar vindt dat zijn werkgever meer zou moeten doen om personeel te behouden.

Hoe zit het mijn baan en blijf ik gezond? Een groot deel van de Nederlanders maakt zich ernstige zorgen over de toekomst. Burn-outs dreigen, zo vrezen psychologen. "Naast een tweede coronagolf komt er ook een mentale golf aan."

Het is nog onduidelijk wat een nieuw steunpakket van de overheid precies zal inhouden voor het bedrijfsleven. Reden voor onder andere mkb'ers om zich ook te verdiepen in andere financieringsmogelijkheden. Dat blijkt hard nodig.

Gasbedrijven en kerncentrales willen worden gezien als makers van groene energie. Daarmee hopen ze mee te kunnen profiteren van de miljardensteun die de Europese Unie in petto heeft om de economie aan te jagen en te vergroenen.

De beursgenoteerde vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen komt met de halfjaarcijfers over 2020. Een week geleden maakte de bank bekend dat het Hof Hoorneman Bankiers overneemt

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Cipiers De Schie openden poort voor pizzakoerier. Cipiers De Schie openden poort voor pizzakoerier.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Cipiers die de deuren van de Rotterdamse gevangenis open lieten, mogen van de rechter niet ontslagen worden.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De coronacrisis zorgt voor blijvende schade aan de Nederlandse economie, ook als het virus binnenkort helemaal onder controle is. Zo duurt het zeker vijf jaar voordat de werkloosheid weer op het oude niveau is.

En dit heb je gisteren misschien gemist: Meer sparen of juist meer uitgeven? Het Nibud adviseert om een grotere buffer aan te leggen, maar dat is niet voor iedereen nodig.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • León deed vier jaar alsof hij studeerde maar was eigenlijk aan het gamen
  • De bekende columnist Herman Brusselmans is ontslagen bij Nieuwe Revu na columns over de buste van prinses Amalia en het gewicht van Shirma Rouse. 
  • Olifant Pori en haar dochter Tana zijn na twaalf jaar met elkaar herenigd in een dierentuin in het Duitse Halle.
  • Het gaat vandaag keihard stormen, gisteravond kregen we alvast een voorproefje.

Fijne dag!

p.s. Het wegblijven van de zakelijke reizigers is zeer pijnlijk voor de economie. Oplossing? Behandel de zakelijke reiziger als een voetballer, betogen deze Rabo-economen.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van