Z First

Ondernemers minder pessimistisch | Coronacijfers Rabo | Faillissementen in juli

13 augustus 2020 06:09 Aangepast: 13 augustus 2020 06:47
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Rabobank opent de boeken. ABN Amro schreef dieprode cijfers en grijpt hard in bij zijn zakenbank. En ook ING kreeg het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Vandaag horen we of dat ook het geval is voor Rabobank. 

Ondernemers zien het íets zonniger in dan drie maanden geleden. Dat is ook niet zo moeilijk, want veel beroerder kon het niet. In het tweede kwartaal ging het ondernemersvertrouwen harder onderuit dan tijdens de crisis van 2008. Ondernemers in de detailhandel zijn het meest optimistisch, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Ze zitten niet stil, de mensen van het CBS. Want vandaag maken ze ook bekend hoeveel bedrijven er omvielen in juli. Bij de grote bedrijven ging het niet zo lekker in het tweede kwartaal van 2020. Wereldwijd sneuvelden er 150 bedrijven met een omzet van 50 miljoen euro of meer: een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Maar dat kwam niet alleen door de coronacrisis.

Sneakerliefhebbers opgelet! Wil jij niets liever dan een paar Nike Air Jordans die door Michael Jordan zelf zijn gedragen? Dan kun je vandaag je slag slaan, want er gaat een paar onder de hamer. Veilinghuis Christie’s rekent erop dat de pattas ergens tussen de 350.000 en 500.000 opleveren. Een ander paar werd al verkocht voor 560.000 dollar.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

Er is steeds meer vraag naar stulpjes buiten de stad, zoals deze in Wassenaar. Er is steeds meer vraag naar stulpjes buiten de stad, zoals deze in Wassenaar.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Thuiswerken bevalt ons goed. En daarmee veranderen onze woonwensen. Huizenzoekers gaan de laatste maanden groter en groener wonen dan voor de corona-uitbraak

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Facebook heeft nieuwe regels: afbeeldingen en video's van zwarte piet zijn niet meer toegestaan op Facebook en Instagram. Maar hoe wordt dat gehandhaafd, en wat mag er wel en niet?

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Wat als je als zzp'er in quarantaine moet, maar je niet thuis kunt werken. Dan loop je veel omzet mis. Daarom maken zzp-belangenorganisaties zich zorgen. Zij pleiten voor 'passende compensatie, bij verplichte thuisisolatie'.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

 

PS Politiek en pers verzwijgen het wangedrag van Marokkaanse reljongeren, meent columnist Roderick Veelo.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van