Z First

Bloed vertelt wat daders verzwijgen | ABN Amro verliest |IT'ers werken thuis

12 augustus 2020 06:32 Aangepast: 12 augustus 2020 07:51
Bloedbeeldanalist Martin Eversdijk Beeld © Martin Eversdijk

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Als iedereen zwijgt, spreekt het bloed. Bloedbeeldanalist Martin Eversdijk weet precies hoe de laatste minuten van iemands leven zijn geweest. Hij weet alles over bloedsporen en wordt gevraagd voor moordzaken in binnen- en buitenland. Zijn analyses onderbouwen het verhaal van een slachtoffer, of schieten gaten in de verdenking van een vermeende dader.

ABN Amro zal opnieuw miljoenen euro’s verliezen. Dat verwachten analisten tenminste. ABN had al een pittig eerste kwartaal en de cijfers die ze straks bekendmaken zullen niet veel beter zijn. De bank wordt hard geraakt door de coronacrisis. Veel klanten komen in de problemen. Daarom moet de bank zijn stroppenpot flink gaan aanvullen. 

Zit je net lekker op Aruba, geldt opeens code oranje. Het aantal coronabesmettingen op het eiland stijgt. Daarom haalt reisorganisatie TUI 526 Nederlanders van het eiland. Wie terugkomt krijgt het advies om twee weken in zelfquarantaine te gaan. Wil je er heen? Ga alleen als het echt niet anders kan.

Klinkt logisch, maar cijfers bewijzen het nu: IT’ers werken het meest vanuit huis. In het tweede kwartaal van dit jaar is het aandeel verdubbeld tot meer dan 40 procent, zegt het CBS. Het zijn ook vooral de hoger geschoolde beroepen die inloggen vanaf de bank sinds de coronacrisis. De boeren, verplegers en chauffeurs kunnen dat juist weer niet.

Vakantie in eigen land spekt kas van campings en vakantieparken Vakantie in eigen land spekt kas van campings en vakantieparken

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Die vele vakanties in eigen land spekken de kassen van campings en vakantieparken in Nederland. Veel omzetten zijn inmiddels hoger dan vorig jaar en vakantiegangers vechten om de laatste plekjes. Goedkoop een weekje weg? Vergeet het maar.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Een aantal klanten die hun kostbaarheden toevertrouwden aan pakketbezorger Fedex, zijn die kwijtgeraakt. Kostbare oorbellen, twee Rolex-horloges en tachtig dure iPhones zijn verdwenen. Totale waarde: bijna anderhalve ton.

En dit heb je gisteravond misschien gemist: Afbeeldingen en video's van zwarte piet en Joodse stereotypen zijn voortaan niet meer toegestaan op Facebook en Instagram. Facebook voert nieuwe richtlijnen in om 'discriminerende stereotypen' te weren.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • 60 miljardairs beloofden om de helft van hun geld weg te geven, maar hun vermogen groeit zo hard dat dat niet echt lukt.
  • De meteoren van de Perseïden kunnen vannacht en masse aan de hemel verschijnen.
  • Slapen in de tuin, is dat een goed idee of juist niet?
  • Bob won per ongeluk de verkeerde prijs en moet nu optreden in de Ziggo Dome: 'Ik kan totaal niet zingen'.

Fijne dag!

PS: Na de huidige economische crisis dreigen voor Nederland nog veel meer maatschappelijke problemen, zoals minder geluk, meer armoede en een slechtere huizenmarkt. Oftewel: een lagere brede welvaart. Investeer daarom nu in baanzekerheid en de huizenmarkt, schrijft Rabo-econoom Rogier Aalders.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van