Z First

Coronaverklaring bij hypotheek | Miljoenen voor wijnbouwers | Laatste kans btw-aangifte

07 augustus 2020 06:31 Aangepast: 07 augustus 2020 06:41
Een hypotheek krijgen wordt steeds lastiger in coronatijd. Beeld © Getty Images

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Een huis kopen? Als je in een sector werkt, die last heeft van het coronavirus, is dat niet meer zo makkelijk. Alle geldverstrekkers laten voor een NHG-hypotheek een extra vragenlijst invullen en ING en ABN Amro eisen zelfs dat de werkgever een coronaverklaring ondertekent.

Frankrijk trekt vele miljoenen uit om zijn wijnbouwsector te steunen, maar kleinere bedrijven zijn daar nauwelijks mee geholpen, zeggen Nederlandse wijnboeren in het land. "Op papier ziet het er mooi uit, in de praktijk heb je er weinig aan."

De Nederlandse Vereniging van Banken publiceert haar corona-monitor. Daarin staat onder meer hoeveel geld er door banken is uitgeleend om ondernemers te helpen. In juli ging het om negentien miljard euro aan kredietruimte.

Door een storing bij de Belastingdienst konden sommige ondernemers vorige week vrijdag geen btw-aangifte doen, terwijl de deadline op die dag zou verstrijken. Ondernemers die problemen kregen door de storing kregen daarom een week uitstel. Vandaag is hun laatste kans.

De Amerikaanse overheid presenteert vandaag haar maandelijkse banenrapport. Daaruit moet blijken of de Amerikaanse arbeidsmarkt vorige maand verder herstel liet zien van de coronacrisis. De werkloosheid in 's werelds grootste economie lag met ruim 11 procent in juni erg hoog door de pandemie, maar is al wel veel beter dan het was.

Dit artikel werd gisteren het meest gedeeld: De horeca wordt geadviseerd om van klanten de naam en contactgegevens te registreren, zodat deze informatie gebruikt kan worden voor bron- en contactonderzoek. Als de GGD vaststelt dat bij een horecagelegenheid meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden, kan de zaak voor veertien dagen worden gesloten.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Air France, de Franse moedermaatschappij van het Nederlandse KLM, zet 430 miljoen euro opzij voor vrijwillig vertrekkend grond- en cabinepersoneel.

Dit heb je gisteren misschien gemist: Als de overheidssteun ophoudt, wordt duidelijk welke bedrijven op eigen kracht de coronacrisis aankunnen. Banken zijn niet optimistisch. Ze reserveren miljarden euro's om de klappen op te vangen.

En dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het is extreem heet. Dit doet de enorme warmte met je lichaam.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van