Z First

Genua is weer heel | Corruptiepremier Maleisië berecht | En: hoe groot is het drama bij Heineken?

03 augustus 2020 06:28 Aangepast: 14 augustus 2020 14:30
Boze Wehkamp-medewerkers overhandigen in Maurik een petitie aan topman Frans Falize. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De rel tussen Wehkamp en haar medewerkers ettert door. De zaak draait om een distributiecentrum in het Gelderse Maurik waar 82 medewerkers boventallig zijn verklaard, maar vinden dat ze afgeserveerd worden met een slechte afvloeiingsregeling. Om 10.00 uur staken zij opnieuw. 

Vrouwe Justitia is nog niet klaar met Najib Razak. De Maleisische ex-premier werd vorige week al veroordeeld tot 12 jaar cel voor zijn rol in het duizelingwekkende corruptieschandaal rond staatsfonds 1MDB waarbij miljarden zijn geplunderd. Vandaag staat hij terecht voor diefstal uit datzelfde fonds. Oh ironie: dat geld vloeide deels naar de productie van de film The Wolf of Wall Street

Een dag geen kwartaalcijfers, is een dag niet geleefd. Vandaag is het op Beursplein 5 de beurt aan bierbrouwer Heineken (veel coronahoofdpijn verzekerd) en postbezorger PostNL, die volgens de verwachting juist profiteert van de schier oneindige stroom aan online bestellingen.

Het gebroken Genua is weer heel. Twee jaar na het drama van de ingestorte Morandi-brug wordt de nieuwe snelwegbrug ingewijd. De brug - in recordtempo en binnen budget gebouwd - is een belangrijke economische verkeersader voor het zwaar getroffen Noord-Italië en staat voor veel Italianen symbool voor betere tijden.

Dit artikel werd dit weekeinde het meest gedeeld: Toen je vertrok was het nog geel, maar bij terugkeer is het oranje. Wat te doen met medewerkers die terugkeren uit risicovolle gebieden, waar het coronavirus onverwacht is opgelaaid en het reisadvies is aangepast? Vakantie in coronagebied kan je twee weken loon kosten.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet zien: De Amerikaanse president Donald Trump trekt 12.000 soldaten terug uit Duitsland. Waarom doet hij dat en wat betekent de stap van Trump voor Europa?

Dit heb je afgelopen weekeinde misschien gemist: De komende decennia zal het aantal inwoners van landen als Italië, Japan en China afnemen, terwijl er voor veel landen in Afrika ten zuiden van de Sahara juist groei zal zijn, is de verwachting. Hoe kunnen beleggers profiteren van de verwachte hoge bevolkingsgroei in Afrika?  

En dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Meer thuiswerken? Dat zou slechts het begin moeten zijn van een betere kwaliteit van leven, schrijft econoom Hans Stegeman in zijn column.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van