Z First

Tech-ceo's op het matje | Cijfers van Spotify | En Nederlandse ondernemers in Frankrijk

29 juli 2020 06:34 Aangepast: 29 juli 2020 06:57
Jeff Bezos (Amazon), Tim Cook (Apple), Sundar Pichai (Google) en Mark Zuckerberg (Facebook) Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De hoogste bazen van Facebook, Google, Amazon en Apple moeten vandaag op het matje komen bij het Amerikaanse Congres. De hoorzitting, waarin ze verantwoordelijk af moeten leggen over eventueel machtsmisbruik, kan grote gevolgen hebben voor ons gebruik van hun apps en sites.

We streamen volop muziek vanuit huis, wat betekent dat voor de omzet van Spotify? Dat horen we vanochtend als de muziekdienst zijn kwartaalcijfers bekend maakt. Het eerste kwartaal steeg het aantal gebruikers nog fors, toch stelde het bedrijf de omzetverwachting voor dit jaar bij. Spotify verwacht namelijk minder reclame-inkomsten door de crisis.

De overheid trekt gul de portemonnee om bedrijven overeind te houden, tenzij de ondernemer nog studeert. Studerende ondernemers moeten het echter doen met stufi, vindt het kabinet. Daarom moet dansschoolhouder Megan haar Tozo-uitkering terugbetalen. "Dit was mijn vangnet."

HEMA overnemen, dat gaat zomaar niet. Half juni greep een groep schuldeisers de macht. Economisch gezien dan, want zij moeten via gerechtelijke procedures nog juridisch eigenaar worden. Dat proces begint vandaag en als het is afgerond, wordt het pas echt spannend. De beleggers willen HEMA dan zo snel mogelijk weer verkopen, maar aan wie?

RTL Z spreekt Nederlandse ondernemers in het buitenland over hun situatie. Vandaag Frankrijk. Daar merkt de ene campingeigenaar meer van de coronavirusuitbraak, dan de ander. "'Eigen sanitair is een groot voordeel met corona."

Michelle Obama begint haar eigen podcast-serie. Michelle Obama begint haar eigen podcast-serie.

Dit werd gisteren het meest gedeeld: Goud was nog nooit zo duur. Deze week is er 1981,15 dollar betaald voor een troy ounce (31,1 gram). Goud is traditiegetrouw een veilige haven in onzekere tijden, maar nu is er meer aan de hand.

Wij vinden dat je dit ook moet lezen: Bedrijven zoals KLM, Lufthansa en Ryanair halen alles uit de kast om hun vliegtuigen weer vol te krijgen. Vliegmaatschappij Emirates vergoedt zelfs alle coronagerelateerde kosten van reizigers. Tot een begrafenis aan toe.

En dit heb je gisteren misschien gemist: Sinds gisteren is 5G beschikbaar bij de drie grote Nederlandse providers. We leggen uit hoe je 5G gebruikt en waar je rekening mee moet houden.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat: 

Fijne dag!

p.s. Dit jaar werd de olieprijs voor het eerst negatief. Hoe werkt dat precies en gaat dat vaker gebeuren? Roland Koopman zocht het uit.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van