Z First

Miljoenen naar de regio | Boeren weer in actie | En resultaten AkzoNobel

22 juli 2020 06:28 Aangepast: 22 juli 2020 06:31
Boeren uit Groningen en Drenthe op weg naar Den Haag Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Werk vandaag thuis, als je dat niet al deed. Dat adviseert althans boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Ze blokkeren meerdere wegen bij een landelijke actiedag tegen veevoermaatregelen. Er wordt onder meer gedemonstreerd bij het RIVM in Bilthoven. Met trekkers protesteren mag niet in de provincie Utrecht, dus komen de boeren met auto's. 

Ook buiten de Randstad wonen mensen. Het kabinet stopte miljoenen euro's in een pot om problemen in de regio op te lossen. Wij zochten uit waar je belastingcenten heen gingen.

Verffabrikant AkzoNobel maakt de resultaten over het tweede kwartaal bekend. Vorige week maakte het bedrijf al bekend dat het flinke klappen had gekregen door de coronacrisis. Vandaag geeft het bedrijf een verdere toelichting op haar prestaties.

Ook Tesla komt met kwartaalcijfers. Het bedrijf doet het goed op de beurs en heeft Toyota ingehaald als meest waardevolle automerk. De autofabrikant leverde meer auto's af dan waar op gerekend was en de productie was weer op het niveau van voor de coronacrisis.

Vandaag staat de lancering gepland van een Chinese raket die een rijdende robot naar Mars moet brengen. Het is druk op de ruimtelijke snelweg naar de rode planeet, want ook de Verenigde Arabische Emiraten en de VS zijn onderweg.

Jeff Bezos is de rijkste persoon ter wereld. Jeff Bezos is de rijkste persoon ter wereld.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: De rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, werd in één dag 10 miljard dollar rijker. Het aandeel Amazon doet het namelijk goed op de beurs.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  De belangrijkste afspraak uit het Europese akkoord over het coronaherstelfonds is dat landen moeten hervormen als zij miljarden aan subsidie krijgen vanwege de crisis. Doen ze dit niet, dan kan de subsidie worden stopgezet. Hoe werkt deze 'noodrem'?

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Waar Jeff Bezos goed gaat, geldt dat niet voor collega-miljardair Warren Buffett. Integendeel: het bedrijf van de beursgoeroe is tijdens de coronacrisis alleen maar in waarde gedaald.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de (digitale) koffieautomaat:

  • "Een stukje naar achteren, weer een stukje naar voren. Nee, je moet indraaien!" Een kwart van de Nederlanders heeft parkeerschaamte.
  • Hoeveel kinderen passen er in een Toyota Yaris? Deze vrouw probeerde het uit en werd aan de kant gezet in Vlaardingen.
  • Koop een pot gel en maak een vetkuif. Want er komt een nieuwe Grease-film. Het gaat om een zogenoemde prequel, waarin we leren hoe Danny en Sandy elkaar ontmoet hebben.
  • Hva koster det? Onthoud dat zinnetje maar, want Marktplaats krijgt een Noorse eigenaar.

Fijne dag!

p.s. Meer dan de helft van de wereldbevolking is nu actief op social media. Stukje schaamteloze zelfpromotie: je vindt ons natuurlijk ook op LinkedInTwitter, Instagram en Facebook.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van