Z First

Deal Europese begroting | Sombere tijden bij Randstad? | En onzekere tijden pensioenfondsen

21 juli 2020 06:38 Aangepast: 21 juli 2020 06:44
Een kantoor van uitzendbureau Randstad. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De 27 regeringsleiders zijn eruit: er is een deal over Europese hulpmiljarden. Met z'n keiharde onderhandeltactiek heeft premier Rutte er een paar Nederlandse hangijzers doorheen gedrukt, maar zeker niet allemaal

De vooruitzichten voor het tweede kwartaal van Randstad waren ronduit somber. Het uitzendconcern zag de omzet en winst in de eerste drie maanden van het jaar al stevig dalen door de coronacrisis. Vanochtend wordt duidelijk of de bedrijfsresultaten verder zijn verslechterd.

Het blijven onzekere tijden voor PFZW en andere grote pensioenfondsen. Het vermogen en de actuele dekkingsgraad van de grote fondsen verbeterden weliswaar iets in het tweede kwartaal; de beleidsdekkingsgraden schommelen nog in de gevarenzone

Op de valreep voor de vakantie op zoek naar een e-reader? Kobo heeft een nieuw budgetexemplaar dat vanaf vandaag in de winkels ligt: de Nia. Een prima e-reader, al raden onze collega's bij Bright je wel aan voor een iets luxer model te kiezen (als je daar 80 euro extra voor over hebt).

Een stewardess van KLM op Schiphol, begin juli 2020. Een stewardess van KLM op Schiphol, begin juli 2020.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Wie online een cadeaubon inwisselt, kan hiermee maximaal 50 euro verbrassen. Staat er meer geld op, dan moet dat door nieuwe EU-regels tegen witwassen worden bewaard voor een volgende aankoop. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Vakbond VNC blijft erbij: de laatst aangenomen werknemers bij KLM moeten als eerste worden ontslaan bij een ontslagronde. KLM wil een andere regeling en de rechter ging daarin mee. VNC tekent daarom beroep aan.

En dit heb je gisteren misschien gemist: Het aantal flexwerkers dat aanspraak maakt op de overbruggingsregeling van de overheid (Tofa) omdat ze vanwege de coronacrisis hun baan kwijt zijn, stijgt maar mondjesmaat. 

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de (digitale) koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Kijk, das nou eens een sympathiek boerenprotest: gewoon met al je trekkers het woord 'Fryslân' schrijven.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van