Z First

Lockdown stuwt iDeal | Cijfers Philips | En grootbanken scoren slecht

20 juli 2020 06:42 Aangepast: 20 juli 2020 12:06
Een patiënt aan beademingsapparatuur van Philips. Beeld © Philips

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De lockdown in Nederland heeft de groei van iDeal versneld. Begin juli betaalden Nederlanders vijftig procent vaker met iDeal dan in de eerste week van maart, voordat de lockdown inging.

Ziekenhuizen stonden te springen om Philips-apparatuur zoals ademhalingsapparatuur en CT-scanners, tijdens de corona-uitbraak. De verkoop van tandenborstels en scheerapparaten viel dan weer tegen. Wat betekent dat onder de streep? Voorbeurs komt Philips met tweedekwartaalcijfers.

Een Amerikaans-Brits onderonsje vandaag in Londen. Buitenlandminister Mike Pompeo bezoekt daar zijn Britse collega Dominic Raab. Afgelopen week besloot de Britse regering om Huawei-apparatuur helemaal te verbieden in het Britse 5G-netwerk, tot vreugde van de Amerikanen.

Particulieren die vanaf hun zolderkamertje beleggen, kunnen dat beter doen bij gespecialiseerde brokers dan bij grootbanken zoals ING, ABN Amro en Rabobank. Dat is de conclusie uit een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door beleggingsplatform beleggen.com.

Na een lange nacht vergaderen is er op de EU-top nog geen akkoord bereikt over het herstelfonds. Toch gaan de gesprekken 'de goede kant op', ziet politiek verslaggever Fons Lambie.

De Isla-raffinaderij op Curaçao. De Isla-raffinaderij op Curaçao.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Roken, slecht voor de gezondheid, goed voor de staatskas. Toch? We maakten een berekening op de achterkant van een sigarendoosje. Na een lange nacht vergaderen is er op de EU-top nog geen akkoord bereikt over het herstelfonds.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Een onverwachte wending in de overname van onder andere Eyewish. Brillenfabrikant EssilorLuxottica wil van overnamekandidaat GrandVision weten hoe de optiekketen de boel draaiende hield tijdens de coronacrisis. 

En dit heb je in het weekend misschien gemist: Curaçao moet op zoek naar een nieuwe uitbater voor de Isla-raffinaderij. De geplande overname door de in Zwitserland gevestigde Kletsch Group is afgeketst. 

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de (digitale) koffieautomaat:

Fijne dag!

PS Hebben we het te veel over identiteit en te weinig over ongelijkheid? Ewald Engelen vindt van wel, maar columnist Leo Lucassen is het niet helemaal met hem eens

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van