Z First

Z First: Makkelijker hypotheek voor huurders | Worstelen met Huawei

02 juli 2020 06:45 Aangepast: 02 juli 2020 08:21
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Wel een torenhoge huur mogen betalen, maar computer says 'no' als je bij de bank aanklopt voor een hypotheek. Want die maandlasten zou jij zogenaamd niet kunnen dragen. Dat moet stoppen, vindt de Tweede Kamer.  

Vandaag komt het CBS met nieuwe cijfers over het aantal faillissementen de afgelopen week. Dat getal houden de cijferaars goed in de gaten, omdat het aangeeft hoe bedrijven ervoor staan in deze crisistijden. Vorige maand daalde het aantal faillissementen, tegen de verwachting in. 

Landen worstelen met de vraag of ze Chinese fabrikanten van telecomapparatuur moeten bannen uit mobiele netwerken. België doet dat deels, Duitsland schuift een beslissing voor zich uit. Maar wat als Nederland dat besluit neemt? Hoeveel gaat dat telecomproviders kosten?

 

Dit werd gisteren het meest gedeeld: America First, en de rest kan verrekken. Dat lijken de Verenigde Staten te denken, nu ze de totale wereldvoorraad remdesivir gekocht hebben. Dat middel helpt ernstig zieke coronapatienten. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De zomer is normaal gesproken het moment voor een bijbaantje, maar dat blijkt dit jaar voor jongeren een stuk moeilijker dan anders. Komt ‘t door het weer? Nee hoor. Corona. 

Dit heb je misschien gemist, gisteravond: De olie-industrie krijgt harde klappen door de coronacrisis. Dat biedt kansen voor een versnelde overstap naar hernieuwbare energie. Is het einde van de olie-industrie in zicht?

En dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

PS: Dit jaar geen advertenties meer van multinational Unilever op Facebook, Twitter en Instagram in Amerika. Het angstzweet van Unilever is niet te harden, zegt Roderick Veelo in zijn column.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van