Z First

Meer animo elektrische occasion | Sportschool weer open | En hoe verdelen we de taken als de baby er is?

01 juli 2020 06:29 Aangepast: 01 juli 2020 06:32
Vanaf vandaag kunnen partners maximaal 5 weken extra geboorteverlof opnemen. Beeld © GettyImages

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Hoe gaan we de taken verdelen, als de baby er is? Het verruimde partnerverlof dat vandaag ingaat, moet zorgen dat nieuwe ouders elkaar die vraag vaker stellen. RTL Z vroeg ruim 500 aanstaande vaders en partners hoe zij de taken straks verdelen. Meer dan driekwart is niet van plan minder te werken na afloop van het verlof.

Koop een elektrische tweedehands auto, krijg 2000 euro cadeau. Met een nieuwe subsidieregeling wil het kabinet elektrisch rijden toegankelijk maken voor particulieren. Die zijn nog wat huiverig, maar tonen steeds meer interesse. "Het geeft twijfelaars net het laatste zetje."

Pech voor duizenden werknemers, zij krijgen toch geen opslag vandaag. Tientallen bedrijven die loonverhoging beloofd hadden, stellen die uit door de coronacrisis. Maar van uitstel komt geen afstel, benadrukt vakbond FNV: de loonsverhogingen kunnen tot december uitgesteld worden, maar niet langer.

Ook pech voor miljardairs die hun geld bij ING of Rabobank sparen. Zij betalen vanaf vandaag een negatieve rente: -0,5 procent voor elke euro boven het miljoen. Als je 1.000.100 euro op je spaarrekening hebt staan valt het dus wel mee, dan betaal 50 cent.

En goed nieuws voor de sportscholen, sauna's, kantines en casino's. Die mogen niet op 1 september, maar vandaag alweer klanten ontvangen. In dit stuk lees je alles wat je moet weten over de versoepelingen vandaag.

Bob Hutten vindt dat de overheid een betere regeling had moeten bedenken. Bob Hutten vindt dat de overheid een betere regeling had moeten bedenken.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Nederlanders slaan massaal aan het sparen tijdens de coronacrisis. In mei stortten we samen netto 9,4 miljard euro extra op onze rekeningen en dat is een nieuw record.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Met zijn familiebedrijf verzorgt Rob Hutten de catering bij bedrijven, zorginstellingen en events. Tijdens de coronacrisis is hij 'knoerthard geraakt' en hulp van de overheid schiet te kort. "Het is alsof de wetgever tegen een voetbalclub zegt: verkoop je beste spelers maar."

En dit heb je gisterenavond misschien gemist:  Een mondkapje gebruiken is verplicht in de trein, maar daar houdt lang niet iedereen zich aan. Uit een telling van de onderzoeksredactie van RTL Nieuws blijkt dat 20 procent van de reizigers zijn mondkapje niet of niet goed gebruikt.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Vandaag is het Keti Koti, de dag waarop Nederland de afschaffing van de slavernij herdenkt. Als het aan GroenLinks en D66 ligt, staan we in 2023 een jaar lang stil bij het slavernijverleden van ons land.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van