Z First

Ranglijst ongezonde supermarkten | Onrust bij Tata Steel gesust? | En acties bij PostNL

30 juni 2020 06:35 Aangepast: 30 juni 2020 06:39
Personeel van Tata blokkeert de fabriek bij een spontane actie, eind mei 2020. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Supermarkten doen nog steeds te weinig om ons gezonder te laten eten. Dat vindt een groep van wetenschappers en gezondheidsfondsen. Maar nu moeten ze met de billen bloot: er komt een ranglijst hoe supermarkten presteren op gebied van gezond eten.

Wordt de onrust gesust bij Tata Steel? Het personeel en de directie van het staalbedrijf pakken het gesprek weer op na een heuse estafettestaking. Er wordt gevreesd voor banen en werknemers zijn boos over het plotselinge vertrek van topman Theo Henrar. 

Ondernemers mogen die blauwe enveloppen heel eventjes negeren, maar dat gebeurt niet massaal. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stellen vooral grote bedrijven en horecazaken de betaling van belastingen uit. Overigens kunnen ondernemers die door corona worden geplaagd vanaf vandaag ook een bijdrage in de vaste lasten krijgen.

PostNL-baas Herna Verhagen is jarig en moet trakteren op een fatsoenlijk loon. Tenminste als het aan de postbezorgers en vakbonden ligt. Vandaag wordt er actie gevoerd voor een hoger minimumloon van 14 euro per uur. Want het gaat best goed met het bedrijf, maar daar zien de bezorgers maar weinig van terug, klagen zij

Het zijn barre tijden voor de NS. Het zijn barre tijden voor de NS.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Het zijn barre tijden, ook voor de Nederlandse Spoorwegen. Omdat we minder reizen en het oude niveau nog lang niet in zicht is, gaan er de komende 4,5 jaar 2300 banen verdwijnen bij de NS. Ook levert de top salaris in.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het vakantiegeld is binnen, maar vanwege het coronavirus durfden velen niet de knoop door te hakken over hun vakantie. Nu is het besluit genomen: geen costa of pizza, maar weg in eigen land. Wat kan er nog en, ook niet onbelangrijk, wat kost het?

En dit heb je gisterenavond misschien gemist:  China importeert voorlopig geen varkensvlees meer van vier Nederlandse slachterijen, zegt de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). De organisatie zegt niet om welke bedrijven het gaat, maar laat weten dat er een link is met de recente uitbraak van corona bij verschillende slachterijen.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • Wie naar Turkije gaat met Corendon wordt verzocht twee weken in quarantaine te gaan.
  • Ze zijn er weer en masse: die verdraaide fruitvliegjes. Dit is waarom.
  • Je kunt maar beter je telefoonrekening checken, voor je het weet ben je honderden euro's lichter.
  • Iran heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen president Trump.

Fijne dag!

p.s. Dat thuiswerken moeten we ook na de coronacrisis gewoon volhouden, stelt columnist Hidde de Vries. Maar wel met mate

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van