Z First

5G-veiling van start | Merkel babbelt met Macron | En schiet de staat profvoetbal te hulp?

29 juni 2020 06:33 Aangepast: 29 juni 2020 06:37
Angela Merkel en Emmanuel Macron overleggen per video in mei 2020. Beeld © AFP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Krijgt ook het profvoetbal een extra noodsteunpakket van de staat? Vandaag is overleg tussen sector en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De clubs lopen miljoenen euro's mis omdat ze voor minder publiek moeten spelen, en hopen op een steunpakket van 140 miljoen euro.

Ook nachtbrakers kunnen weer met de trein. De NS rijdt weer dezelfde dienstregeling als voor het uitbreken van de coronacrisis. Sinds 2 juni was de dienstregeling al weer zo goed als hersteld, maar nog zonder de nachttreinen én de trein naar het Spoorwegmuseum. En die rijden vanaf vandaag ook weer.

Frau Angela en monsieur Emmanuel praten verder over hun plan om de Europese economie te redden. Op de gespreksagenda van het Duits-Franse powerduo het verzinnen van een oplossing om uit de Europese patstelling over geld te komen. Onder meer Nederland stelt zich hard op in de onderhandelingen over honderden miljarden voor een noodsteunpakket en de begroting voor de komende jaren.

KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo: de drie grote telecombedrijven gaan vandaag flink geld uitgeven. Ze gaan meebieden in de eerste 5G-veiling, om frequentieruimte in handen te krijgen waarmee zij signalen door de lucht kunnen sturen. En dat moet minimaal 900 miljoen euro opleveren.

Een maaltijdbezorger (archieffoto). Een maaltijdbezorger (archieffoto).

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Restaurants houden zich vaak niet aan de wet bij maaltijdbezorging. Op 26 juni werden bij controles bij zes vestigingen van een fastfoodketen nog vijf vijftienjarige bezorgers betrapt die veel te laat aan het werk waren. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Het vertrouwen van Nederlandse beleggers is in juni opnieuw verder omhoog gegaan. Toch zijn beleggers nog net negatief gestemd, meldt ING in de maandelijkse BeleggersBarometer.

En dit heb je dit weekend misschien gemist: Het Verenigd Koninkrijk zal moeten leven met de gevolgen van de keuze van premier Boris Johnson voor een harde brexit. Dat zegt de Duitse bondskanselier Angela Merkel in een interview met The Guardian.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • Niet-witte karakters in de animatieserie The Simpsons zullen niet langer worden ingesproken door witte acteurs.
  • Deze Britse vrouw kwam er bij de dokter achter dat ze niet alleen twee baarmoeders had, maar ook een tweeling verwacht.
  • De zware buien en de storm hebben voor veel schade gezorgd, met name in Brabant.
  • Voetballer Wesley Sneijder trakteert tv-kijkers op een treffende Van Gaal-imitatie.

Fijne dag!

p.s. Zeven jaar verhuurderheffing heeft de schatkist 10 miljard opgeleverd. Het land kreeg er een nog gruwelijkere woningmarkt voor terug, schrijft columnist Cody Hochstenbach.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van