Z First

Witte rook noodsteun KLM? | Race CDA-kopstukken verder | En lege winkelstraat dreigt

26 juni 2020 06:35
Ministers Cora van Nieuwenhuizen en Wopke Hoekstra. Beeld © Archieffoto ANP.

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Eindelijk duidelijkheid over de overheidssteun in de rug voor KLM? Vandaag worden de laatste puntjes op de I gezet en horen we zeer waarschijnlijk met hoeveel miljarden de staat de vliegmaatschappij helpt zich door de coronacrisis te slepen. En wat voor voorwaarden minister Hoekstra aan de steun heeft verbonden. Persbureau Reuters wist vannacht al te melden dat het om een steunpakket van 3,4 miljard euro zou gaan. Om 08:00 uur is er een persconferentie, volg deze live via RTL Z.

Een spannende dag voor het CDA en vooral voor Mona, Hugo, Pieter en Martijn. Het bestuur van de partij zal bekendmaken wie zij voordragen als kandidaten voor de lijsttrekkersverkiezing. En er valt écht wat te kiezen, met de last minute kandidatuur van stemmenkanon Omtzigt gisterenavond.

De coronacrisis gaat voor kaalslag zorgen in de winkelstraten in steden en dorpen. Vanwege de maatregelen om het virus onder controle te krijgen, heeft ook de grote groep trouwste fans van fysieke winkels online shoppen als alternatief ontdekt. Het grootste slachtoffer? De modebranche

Over winkels gesproken: zometeen weten we hoe diep de pijn is bij kledingreus H&M en klusketen Hornbach. De Zweedse en Duitse multinationals komen met cijfers, een buitenkansje om eens nader te inspecteren hoe hard de coronacrisis heeft huisgehouden. 

De laatste kans voor ondernemers die 4000 euro gratis geld van de overheid willen. Het TOGS-loket is vandaag voor het laatst open. Via deze regeling kunnen ondernemers die getroffen zijn door overheidsmaatregelen compensatie krijgen. Fun fact: het bedrag van 4000 euro is nergens op gebaseerd

Een buitenkansje voor wie wil pronken met een bijzonder paar sportschoenen. In New York wordt vanmiddag een paar Nikes geveild die nog zijn gemaakt door Bill Bowerman, mede-oprichter van het beroemde sportmerk. Ze zijn gedragen tijdens de Olympische Spelen in 1972 en gemikt wordt op een opbrengst van zeker 115.000 euro.

De geweren van de schiettent worden telkens gedesinfecteerd. De geweren van de schiettent worden telkens gedesinfecteerd.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Jongeren onder de 24 zitten steeds vaker in de financiële penarie. Hoe dat komt is niet helemaal duidelijk. Kortom: lees deze tips hoe je uit de schulden blijft.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Een juichstemming bij kermisexploitanten, omdat ze van het kabinet vanaf 1 juli weer hun gang mogen gaan. Maar gemeenten kunnen nog roet in het eten gooien.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Het wordt vaak gezegd en geschreven: het coronavirus is, hoe vreselijk ook, in elk geval 'neutraal'. Maar de ene groep wordt wel degelijk harder getroffen dan de andere

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de (digitale) koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Minister Van Engelshoven's oproep aan universiteiten om niet te veel te focussen op digitale lessen is onbegrijpelijk en een gotspe, schrijft Wimar Bolhuis. "Het is tijd om eens goed in de spiegel te kijken."

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van