Z First

Amper passagiersvluchten | Koolmees beantwoordt jouw vragen | En kwartaalcijfers oliegigant

03 juni 2020 06:29 Aangepast: 03 juni 2020 06:41
Een reiziger met mondkapje op een heel rustig Schiphol tijdens de coronacrisis. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Als er alleen passagiersvluchten gingen vanaf Schiphol , kon je op de stijgings- en landingsbaan rustig een kort dutje gaan doen. En dat geldt ook voor de andere vier Nederlandse luchthavens. Het passagiersverkeer daalde in april namelijk met maar liefst 98 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het tweede noodpakket voor bedrijven is in deze coronacrisis heel welkom, maar ondernemers zitten ook met vragen. Hoe zit het nu met de ontslagboete? Telt het inkomen van je partner echt mee als je als zzp'er steun wil? Minister Koolmees beantwoordt live zo veel mogelijk van jullie vragen om 19.50 uur in een extra uitzending van RTL Z. Ook arbeidsrechtspecialist Maarten van Gelderen schuift aan. Vragen stellen kan nu al.

Het was het eerste Europese land waar de luchthavens op slot gingen, maar vanaf vandaag staat Italië reizen van en naar het buitenland weer toe. Ook alle luchthavens in het land zijn weer open. Het is de volgende stap in de versoepeling, maandag mochten de meeste winkels, musea en kerken alweer open.

Olie- en gasconcern Lukoil komt met de resultaten van het eerste kwartaal. Je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat die beroerd zijn. De oliemarkt ligt op haar gat nu we niet vliegen en massaal thuiswerken.

Bierconcern Anheuscher-Busch Inbev houdt vandaag de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering. Het zal ongetwijfeld over de coronacrisis gaan. 's Werelds grootste brouwer verkocht in het eerste kwartaal van het jaar ruim 9 procent minder bier. 

Als je met het ov naar je werk reist, moet je een mondkapje op. Als je met het ov naar je werk reist, moet je een mondkapje op.

Dit stuk werd  gisteren het meest gedeeld:  Moet je baas zorgen voor een veilige reis naar werk? En kun je je mondkapje voor het openbaar vervoer bij hem declareren. Wij beantwoorden zeven vragen over je rechten.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Het is nog onduidelijk hoe hard de coronacrisis de Nederlandse economie raakt. Maar Nederland houdt rekening met zelfs de zwartste scenario's. En daarbij wordt een bankencrisis niet uitgesloten, zegt Wopke Hoekstra in gesprek met RTL Z.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:  Nog geen jaar nadat een handelsdeal werd gesloten tussen de EU en de Mercosurlanden wil een Kamermeerderheid nu dat het kabinet Brussel laat weten het verdrag niet meer te steunen

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

  • Mag dit? Deze man rijdt met een paal van 8,5 meter op zijn auto door Epe.
  • In dierenpark Wildlands in Emmen is een onager geboren.
  • Het kabinet versoepelt vanaf 15 juni reisadvies voor Europese landen. Waar kun je heen?
  • Even lunchen op Ibiza, terwijl je er het vliegtuig niet voor in hoeft. Dat kan

Fijne dag!

p.s. Nederland moet akkoord gaan met een steunfonds op basis van giften. Dat getuigt niet alleen van solidariteit, maar is óók in ons eigen belang, schrijven Rabo-economen Erik-Jan van Harn en Maartje Wijffelaars.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van