Z First

Mondkapjes in de trein | Eerste 1,5 meter-congres | Ultimatum Tata Steel

02 juni 2020 06:18 Aangepast: 02 juni 2020 08:55
Als je met het ov naar je werk reist, moet je een mondkapje op. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Mondkapjes op en aan het raam graag. Als je tenminste geen boete wilt. Want zoals we gister voor het eerst al zagen is mondbedekking nu verplicht in de trein. De NS rijdt vandaag weer grotendeels de reguliere dienstregeling, al mogen snoepreisjes nog altijd niet.

Hoe zwaar krijgen financiële markten het straks? Op die vraag belooft het Centraal Planbureau straks een gedegen antwoord in een risicorapport, waarin ook bedrijven, huishoudens en onze overheidsfinanciën door de mangel gaan. Wij zijn bij de briefing in Den Haag en vatten alles voor je samen. 

En verliep het Pinksterweekend overal wel even ordentelijk? Nu 1 juno echt achter ons ligt, blikken de 25 veiligheidsregio's terug op de afgelopen 24 uur om te zien waar de grootste drempels liggen bij de versoepelingen van de maatregelen.

Daar is ie dan: het eerste 1,5 meter congres. Geheel toepasselijk over de congres- en hotelwereld zelf, die voor enorme uitdagingen staat om te overleven. Vandaag willen ze bij Postillion Hotels laten zien dat het toch kan, een branchebijeenkomst op veilige afstand.

Het ultimatum voor de directie van Tata Steel verloopt. Om 16.00 uur welteverstaan en opgelegd door vakbeweging FNV. Zij eisen baangaranties en willen tekst en uitleg over het veelbesproken vertrek van topman Theo Henrar. Komen die niet, wordt er gestaakt.

Een woning in Rijswijk wordt geïsoleerd. Een woning in Rijswijk wordt geïsoleerd.

Dit stuk werd dit pinksterweekend het meest gedeeld:  Een gigantisch wederopbouwfonds van 750 miljard euro. Dat stelde de Europese Commissie vorige week voor. Wat houdt dit fonds in en, ook niet onbelangrijk, krijgt Nederland iets van die miljarden?

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:  Al dat thuiszitten heeft Nederlanders in ieder geval dikkere spaarrekening opgeleverd. Door de coronacrisis spaarden we miljarden euro's meer. Dat lijkt gunstig, maar het heeft ook een keerzijde. 

En dit heb je dit pinksterweekend misschien gemist:  Wellicht een goede bestemming voor je vakantiegeld? De overheid heeft de subsidieregeling voor het energiezuinig maken van een eigen woning verruimd. De overheid neemt nu tot 30 procent van de kosten voor zijn rekening.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Wil je jezelf en de horeca gelukkiger maken? Geef deze week extra coronafooi, adviseert consumentenpsycholoog Patrick Wessels. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van