Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Air France-KLM in spotlight | Financiële kopzorgen door crisis | En fiscus helpt extra

26 mei 2020 06:28
Minister Hoekstra (Financiën). Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De hele samenleving krijgt een opdoffer van de coronacrisis, maar de grootste klappen vallen bij hen die het al het zwaarst hebben. Ongeveer twee derde van mensen zonder vast contract met toch al een mager inkomen, zijn er door de coronacrisis op achteruit gegaan.

Spanning en sensatie bij de aandeelhoudersvergadering van Air France - KLM. Explosief vergaderpuntje: krijgt topman Ben Smith z'n bonus over vorig jaar nog wel? Minister Wopke Hoekstra is mordicus tegen, maar riskeert met een tegenstem verdere spanning in de relatie met de Franse mede-aandeelhouder. Handig: we spreken Hoekstra zelf, om 15.15 uur in ons wekelijkse gesprek met de minister van Financiën. 

De fiscus to the rescue, dat is ook wel eens leuk. Waar de belastingaangifte voor de meesten weliswaar vervelend is, maar alsnog te doen, geldt dat niet voor iedereen. Deze mensen konden altijd langs bij de fiscus voor hulp. Dat kan nu niet vanwege de coronacrisis. De oplossing: een telefoongesprek

Boze boa's in actie in onder andere Den Haag en Amsterdam. De buitengewoon opsporingsambtenaren zijn het zat om de klappen (letterlijk soms) van het coronabeleid op te moeten vangen. Om zich met meer dan hun blote handen te kunnen verdedigen eisen ze een wapenstuk en pepperspray. 

Ding-dong: vanaf morgen lees je alles van RTL Z alleen nog bij RTLNieuws, want RTL Z verhuist. Wil je niets van ons missen? Download dan snel de RTL Nieuws app en swipe naar de sectie Economie. Download 'm hier voor Android en hier voor iPhone.

In de afgelopen week werd 30 procent minder cash geld opgenomen. In de afgelopen week werd 30 procent minder cash geld opgenomen.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Geruzie over de flappentap: kleine banken balen van de hoge pinkosten van het netwerk van Geldmaat.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Er komt geen uitverkoopverbod om kleine winkeliers te helpen. Een Kamermeerderheid had daarom gevraagd, maar het is juridisch niet haalbaar, liet het ministerie van Economische Zaken en Klimaat weten na vragen van RTL Z.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: De coronacrisis heeft het toerisme in Amsterdam platgelegd. Een van de slachtoffers is Mike's Bike Tours. "Ik ben echt onder de indruk van de hulp die werd opgezet; het was voor mij alleen niet genoeg." Sad.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. De politiek loopt ernstig achter als het gaat om onze gezondheid en dat gaat ons geld kosten, schrijft columnist Hidde de Vries.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van