Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Gehaktdag in Den Haag | Aantal werklozen stijgt fors | En maak van thuiswerken een succes

20 mei 2020 06:37 Aangepast: 20 mei 2020 06:48
Diergaarde Blijdorp gaat vandaag weer open voor abonnementhouders. Beeld © Diergaarde Blijdorp

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het is weer Verantwoordingsdag in Den Haag, ook wel bekend als gehaktdag. Op de derde woensdag in mei horen we traditiegetrouw van de Algemene Rekenkamer of politici goed zijn omgegaan met ons belastinggeld. Het hakken begint om 10:30 uur.

Het aantal werklozen groeit gigantisch. In april kende het UWV twee keer zoveel ww-uitkeringen toe als een maand eerder. In alle sectoren stijgt de werkloosheid en vooral jongeren met een flexcontract zijn de klos. Het CBS telde in april 314.000 werklozen, dat zijn er 41.000 meer dan een maand eerder.

De NOW-regeling heeft tot nu toe de pijn verzacht op de arbeidsmarkt. Deze maatregel om de werkgelegenheid te behouden krijgt een vervolg. Hoe die NOW 2.0 eruit ziet, horen we vanmiddag. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) zei eerder dat de ontslagboete zal verdwijnen en daar is vakbond FNV fel op tegen.

De Efteling en diergaarde Blijdorp gaan vandaag weer open. Nog net op tijd voor het Hemelvaartweekend, maar een lastminute-uitje zit er voor de meeste mensen niet in. De dierentuin in Rotterdam gaat eerst open voor abonnementhouders en de Efteling is tot 2 juni volgeboekt.

We werken al maanden noodgedwongen thuis en misschien wil je dat wel zo houden. Hoe kun je er een blijvend succes van maken? En hoe zit het met je rechten en plichten als je nog helemaal niet naar kantoor wilt? In een extra uitzending om 12.00 uur geven we antwoord op vragen over thuiswerken. Deze Kijkers aan Z-special is live te volgen op LinkedIn.

Alleen de schoonmakers tref je in Venetië, Italië, op straat aan. Alleen de schoonmakers tref je in Venetië, Italië, op straat aan.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:  Huizen worden heel eventjes goedkoper, maar daar kunnen we niet lang van genieten. Op lange termijn neemt de woningschaarste alleen maar toe.

We vinden dat je dit ook zou moeten lezen: De massale kantorenleegstand na de vorige crisis zullen we niet snel terugzien. Maar de Nederlandse kantorenmarkt staat wel aan de vooravond van een grote verandering.

En dit heb je gisteravond misschien gemist:  Spanje en Italië zetten de grenzen voor buitenlandse toeristen weer open. De overheid neemt het risico met het mes op de keel, want voor de Zuid-Europese economie is toerisme van levensbelang.

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Door de coronacrisis worden groene plannen op de lange baan geschoven. Onverstandig, schrijven Rabobank-economen. "Haal ook het klimaatbeleid snel uit zijn lockdown".

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van