Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Fikse uitbreiding coronatests | Rusland krijgt vakantie | En Moszkowicz weer advocaat?

30 maart 2020 06:23 Aangepast: 30 maart 2020 06:35
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Het aantal coronatests wordt flink opgeschroefd in ons land. Tot op heden waren slechts tweeduizend tests per dag mogelijk, maar dankzij een nieuwe machine van de Wageningen University komen daar dagelijks tot 1.500 tests bij die Covid-19 kunnen vaststellen.

Een week betaalde 'vakantie' voor Rusland. President Poetin stuurt de hele natie een week naar huis om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Los van medisch personeel en de staalsector wordt er niet gewerkt, mét doorbetaling van het salaris.

Keert de gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz terug in de rechtszaal? De man die zich het liefst cash liet uitbetalen door dubieuze cliënten kreeg in 2013 de zwaarste straf: een levenslange schorsing. Vandaag heeft het Hof van Discipline het laatste woord of hij toch mag terugkeren als advocaat.

De opvolger van XS4ALL opent zijn digitale deuren. Het actiecomité dat XS4ALL per se wilde behouden, faalde daarin en begon dus maar voor zichzelf. Vandaag begint de kersverse provider Freedom Internet met het aanbieden van glasvezel en DSL.

Zo hard was de klap voor bedrijven de afgelopen maand. De heren en dames statistici van Eurostat komen met de laatste cijfers over het bedrijfsklimaat in de EU en eurozone van de maand maart. Die zal door de virusuitbraak de boeken ingaan als historisch.

KLM 747, vandaag landt de laatste passagiersvlucht die wordt uitgevoerd met de Jumbo-jet. KLM 747, vandaag landt de laatste passagiersvlucht die wordt uitgevoerd met de Jumbo-jet.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld:  Bij KLM hadden ze zich het afscheid van de iconische 747 wel anders voorgesteld dan de trieste aankomst zonder franje op Schiphol

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De kassa's in supermarkten, drogisterijen en slijterijen rinkelen - digitaal weliswaar - nog steeds flink. De grootste hamsterwoede lijkt zich wel verplaatst te hebben

En dit heb je dit weekend misschien gemist:  De noodregeling voor ondernemers is al verruimd. Ook winkeliers en ondernemers in de nonfoodsector kunnen vanaf vandaag aanspraak maken op een steuntje in de rug van 4000 euro netto

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de virtuele koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het was bij Spaanse griep zo en nu opnieuw: corona treft de armsten misschien nog wel het meest, zegt columnist Leo Lucassen.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore