Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Hier kun je nog een bijbaan vinden | Wat doet DNB? | En laatste uitzending DWDD

27 maart 2020 06:17 Aangepast: 27 maart 2020 06:24
Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Is DNB somberder dan het CBP of ziet Klaas Knot lichtpuntjes? De centrale bank presenteert vanmiddag haar jaarverslag, maar dat zal vermoedelijk ongelezen in de prullenbak verdwijnen. Er speelt maar een thema: de coronacrisis. Hoe zwaar wordt de crisis en welke rol ziet Knot voor DNB om het economische leed te verzachten?

Nu de horeca dicht is, zijn veel scholieren en studenten hun bijbaantje kwijt. In deze sectoren kunnen ze nog wel werk vinden. Denk bijvoorbeeld aan een baan als huiswerkbegeleider.

Nooit meer een tafelheer of tafeldame, nooit meer 'De TV Draait Door'. Vanavond is de allerlaatste aflevering van De Wereld Draait Door op televisie. Matthijs verdiende vroeger bijna zes ton per jaar, maar moest in 2018 genoegen nemen met 'slechts' 363.200 euro, alsnog meer dan een ministerssalaris. Hij vindt zelf dat hij het geld meer dan waard is.

De Amerikaanse regering kwam dinsdag tot een akkoord met de Senaat over een noodpakket van 2 biljoen dollar om de economie te steunen. Het Huis van Afgevaardigden stemt vandaag over het akkoord, de verwachting is dat de wet daar ook wordt aangenomen.

In Nederland mag dan alles plat liggen, in China wordt langzaam alles weer opgestart. In Shenzhen organiseert Huawei zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie HDC Cloud. Het evenement dat eerder was uitgesteld, is het belangrijkste evenement van de Chinese techreus op het gebied van cloudtoepassingen.

Jan Seelen zit in lockdown op dit tropische eiland. Jan Seelen zit in lockdown op dit tropische eiland.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Deze Nederlander zit in lockdown op een tropisch eiland: "Ik heb nog bier in m'n koelkast en ik kan nog het zwembad in. Ik zit gevangen in een luxury prison."

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Je auto een dagje parkeren in Amsterdam kost kapitalen, maar een vliegtuig parkeren is tijdelijk helemaal gratis.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Een forse strop voor een van de grootste infrastructuurprojecten van het land. De werkzaamheden aan het Zuidasdok-project in Amsterdam gaan mogelijk 1 miljard euro meer kosten en nog langer duren.

Dit zou weleens langs kunnen komen tijdens je digitale koffiepauze:

  • Hoogleraar Robert Kelly werd wereldberoemd toen een van zijn kinderen bij een live interview zijn kamer inkwam. De BBC interviewde het gezin over thuiswerken en dat ging opnieuw viral.
  • Oma Van de Kamp mag niet meer bij haar kinderen eten, en hijst nu elke dag haar warme maaltijd naar boven.
  • Tien impala's en koedoes kwamen om bij een brand in de Beekse Bergen.
  • De samenscholingsregels in Nederland zijn aangescherpt, boetes lopen op tot 400 euro.
  • De zelfbenoemde 'Einstein of Wall Street' heeft het coronavirus.

Fijne dag!

p.s. Hoe groot onze waardering ook is voor onze 'helden in de zorg', het kost Nederland moeite om in rampenmodus te komen. Terwijl dat wel hard nodig is, schrijft columnist René Cuperus.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van