Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Ministers zoeken miljarden | MH17-proces gaat verder | En: vloggende ondernemers in crisistijd

23 maart 2020 06:31 Aangepast: 23 maart 2020 06:32
Nu mogen ze niet meer zo dicht op elkaar zitten, maar via de webcam praat Hoekstra onder meer met Bruno le Maire uit Frankrijk. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De 27 EU-ministers van Financien zijn op zoek naar miljarden euro's. Vanmiddag vergaderen ze over wat voor Europese instrumenten er gebruikt kunnen worden om de door het coronavirus veroorzaakte economische klappen op te vangen. Het overleg start om 15.00 uur en heeft geen eindtijd.

Er gaat geen dag voorbij of wéér een evenement wordt uitgesteld of afgelast. Het songfestival, voetbalwedstrijden, muziekfestivals. Blijft je kaartje dan wel geldig? En als je niet wil gaan, krijg je dan je geld terug? Wij zochten uit wat je rechten zijn

Het is de derde dag van het MH17-proces. Nabestaanden mogen er vandaag niet bij zijn, net als de pers en belangstellenden, in verband met het coronavirus. Via een livestream zal te volgen zijn wat de rechtbank heeft besloten over onderzoekswensen van het Openbaar Ministerie en de advocaten. 

Er is ook positief nieuws. In deze onzekere tijden draaien sommige bedrijven júist op volle toeren. Omdat we thuiswerken, elkaar niet mogen bezoeken en omdat we niet meer weten wat we met onze tijd aanmoeten. Deze ondernemers doen het goed, juist nu. 

Waar loop je nu tegenaan als ondernemer? En welke kansen zijn er? In de nieuwe vlogserie van RTL Z volgen we verschillende ondernemers in crisistijd. Vandaag kijken we mee met een sportschoolhouder in Amsterdam en cafébazen in Breda. 

Het Van der Valkhotel in Uden-Veghel. Het Van der Valkhotel in Uden-Veghel.

Dit stuk werd dit weekend het meest gedeeld: Van der Valk (met die toekan) bouwt in Uden drie hotelkamers om tot verloskamers. Niet omdat ze daar nieuwe business zien, maar om ziekenhuis Bernhoven (aan de overkant van de weg) te ontlasten. Het ziekenhuis heeft namelijk alle focus op corona, en vroeg de hotelketen of er nog kamers waren. 

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: De Italiaanse economie is nog verder tot stilstand gekomen. Alle niet-essentiële zakelijke activiteiten zijn zaterdag per direct gestopt: alleen wat hoognodig is om het land door de crisis te helpen, mag doorgaan. "Dit is een stap naar een oorlogseconomie."

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Bouwmarkten hadden dit weekend te maken met erg veel toestroom en namen coronamaatregelen. De Hornbach besloot de deuren gesloten te houden, Gamma en Karwei hebben beveiligers voor de deur gezet

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:|

Fijne dag!

p.s. Torenhoge huren die niet meer betaald kunnen worden. Daklozen die besmet raken. De wooncrisis wordt alleen maar pijnlijker door het coronavirus, stelt columnist Cody Hochstenbach. 

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van