Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Z First

Cijferregen op Damrak | Fout kost schatkist 30 miljoen | En hoe draait de BV Nederland?

13 februari 2020 06:50 Aangepast: 13 februari 2020 06:50
Koopjesjagers in Rotterdam. Beeld © ANP

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Hoe draaide de BV Nederland vorig jaar? Is de klad er al ingekomen of groeit de economie stug door? Vandaag horen we het, als het Centraal Bureau voor de Statistiek de groeicijfers bekendmaakt van het laatste kwartaal van vorig jaar. In het kwartaal daarvoor was er nog geen vuiltje aan de lucht.

Groeidip of niet: de schreeuw van bedrijven om personeel wordt alleen maar luider. Er zijn bijna net zo veel werklozen als vacatures, meldt het CBS. Kortom: flinke krapte op de arbeidsmarkt. Vooral in de zorg, het onderwijs en in de handel zitten werkgevers te springen om extra handjes.  

Een dure inschattingsfout van het ministerie van Financiën. De staat kreeg in juli van vorig jaar een bod binnen op het aandeel van de staat in de Saoedische bank SABB. Dat werd afgeslagen, maar lag 30 miljoen hoger dan het bedrag waarvoor de bank uiteindelijk werd verkocht. Triest.

Een fikse leesklus voor analisten en beleggers: vanochtend kwartaalcijfers van maar liefst acht AEX-fondsen. En niet de minsten. Chemiereus DSM, verzekeraars Aegon en NN, maaltijdbezorger Takeaway en uitgeverijconcern RELX, om er een paar te noemen. En verder de ingenieurs van Arcadis, de it-specialisten van Ordina en de dienstverleners van de oliesector van SBM Offshore. 

Een deel van de freelancers bij NRC gaat vandaag niet aan de slag. Ze hebben gezamenlijk besloten om een vuist te maken tegen de hoofdredactie. De eisen? Meer zekerheid en meer geld.

Een zeehond. Een zeehond.

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld: Na de rugstreeppad en zandhagedis dreigen nu ook zeehonden en vogels de dupe te worden van de Formule 1 op Zandvoort, in mei van dit jaar. Drie raceteams willen om files te vermijden via het strand van Noordwijk naar Zandvoort, dwars door een natuurreservaat.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: Transavia neemt maatregelen tegen vrekken die hun hutkoffers mee het vliegtuig in sjouwen. De maatschappij is niet de enige die geld gaat vragen voor het meenemen van handbagage, bleek uit een rondgang.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist: Gaat de Hema straks rookworst in taco's verkopen? Zou zomaar kunnen, want de oer-Hollandse keten gaat uitbreiden naar Mexico, en flink ook.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. De islam in Nederland radicaliseert met hulp uit Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar, schrijft Roderick Veelo.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van